Vádemelés

2024.05.27. 07:53

Rendszeresen megerőszakolta és bántalmazta élettársát egy vasi férfi, súlyosabb büntetést kapott

Vaol.hu

Forrás: Shutterstock

Közleményben arról tájékoztatták lapunkat, hogy a Vas Vármegyei Főügyészség másodfokú ügyészségként eredményesen indítványozta a büntetés súlyosítását azon vádlott ügyében, akinek a bűnösségét a Sárvári Járási Ügyészség vádirata alapján eljáró Sárvári Járásbíróság folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében és kapcsolati erőszak bűntettében állapította meg. A tényállás szerint a vádlott volt élettársát rendszeresen bántalmazta, megalázta, félelemben tartotta, illetve szexuális cselekményekre kényszerítette.

A Sárvári Járásbíróság halmazati büntetésként a vádlottat 5 év 2 hónap börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A súlyosításra irányuló ügyészi és a felmentésre irányuló védelmi fellebbezés alapján eljáró Szombathelyi Törvényszék másodfokú bíróságként az elsőfokú bíróság ítéletét akként változtatta meg, hogy a vádlottat 6 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában