PERESZNYE ÖTE

2017.09.25. 21:48

130 éves a peresznyei Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Ünnepi szentmisével és tűzoltóautó-átadással ünnepeltek a peresznyei önkéntes tűzoltók, akiknek még Orbán Viktor miniszterelnök is levelet írt a jeles ünnep alkalmából.

Cseszkó Tamás

A peresznyei önkéntes tűzoltóegyesület 130 éves jubileumi ünnepsége Fotó: Ohr Tibor

Jeles évfordulót ünnepelt a település: 130 évvel ezelőtt kezdték meg munkájukat a peresznyei önkéntes tűzoltók. Jeles évfordulót ünnepelt a település: 130 évvel ezelőtt kezdték meg munkájukat a peresznyei önkéntes tűzoltók.Grüll János, a falu polgármestere köszöntőjében úgy fogalmazott, az önkéntes tűzoltók nem tartottak igényt sem jutalomra, sem elismerésre, mégis hűen teljesítették emberbaráti kötelezettségüket. Bár az elmúlt 130 évben sok minden változott, Szent Flórián szellemisége változatlanul inspirálja az önkéntes lánglovagokat.

A peresznyei önkéntes tűzoltóegyesület 130 éves jubileumi ünnepsége Fotó: Ohr Tibor

Grüll János bejelentette: a 130. születésnapra sikerült megvásárolni a Mischendorfi Önkormányzat és Tűzoltó Egyesülettől egy új tűzoltókocsit, mégpedig olyat, amely az oltóvíz szállítására is alkalmas. A rendezvényen részt vett Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, aki méltatta az önkéntes tűzoltókat, és a megyei önkormányzat emlékszalagját tűzte fel az egyesület zászlójára. Ágh Péter, Peresznye országgyűlési képviselője is köszönetet mondott mindazoknak, akik sokat tesznek a falu biztonságáért, majd átadta Orbán Gyulának, a helyi tűzoltóság parancsnokának a levelet, amelyben Orbán Viktor miniszterelnök személyesen köszönti a peresznyei önkénteseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában