TeSzedd

2017.09.18. 15:01

Az utak mentét tisztogatták Vasalján

Vasalja – A helyi önkormányzat 2016 óta részt vesz Magyarország legtöbb önkéntest mozgósító környezetvédelmi akciójában, a TeSzedd mozgalomban. Az idén szombaton kilenc órára hirdették a szemétszedést, a találkozó az Önkormányzati Hivatal épülete előtt volt.

Civil Tudósítónktól

Az érkezők aláírás, zsák és kesztyű felvételezése után eligazításban részesültek. Gombás Alajos polgármester felhívta a figyelmet a balesetmentes közlekedésre, az esetleges kézsérülésekre, melyet az eldobott palackok okozhatnak, valamint az éjszakai esőzés miatt felázott árokpartok veszélyeire. Négy csoportra osztotta a résztvevőket, köztük szép számmal voltak gyerekek is. A feladat a szomszéd falvak táblájától indulva az utak menti árkok megtisztítása volt. A két leghosszabb szakasz a kemestaródfai és pinkamindszenti útvonal volt, ide több személy került. Magyarnádalja felé és a Sport utca falu felé vezető szakaszára néhány ember is elég volt. Nagy lelkesedéssel, vidámsággal, óvatossággal dolgozva ebédidőre minden csapat teljesítette a feladatot, hogy szemétmentessé váljon Vasalja és környéke. Az eredmény: húsz zsák hulladék, autógumik, üvegballonok, amik az év során az utak szélére kerültek.

A szemétszedés után a résztvevők egy tál gulyáslevest és üdítőt kaptak. Ebéd közben a polgármester megköszönte az önkéntesek munkáját, külön a lelkes ifjúságnak, akik nagy szorgalommal vettek részt az akcióban.

Gombásné Judt Magdolna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában