Zarándoklat

2017.09.13. 05:29

A celldömölki Mária-szobor kegyelmek és gyógyulások fényével tündöklik

CELLDÖMÖLK A Szűz Mária-kegytemplom a Mária-út részeként évről évre több zarándokot vonz. Idén több százan ünnepeltek együtt.

Gyuricza István

Fotó: Gyuricza Imre

Mivel a tiszteletre méltó szobor rendkívüli kegyelmek, gyógyulások és csudáknak fényével tündöklik, s általa a jó Isten az ő mindenhatóságának csudálatos tetteit nyilvánítja ki, mi azt nemcsak kegyelminek, hanem csudatevőnek is valljuk, s a hívek buzgó hódolatába ajánljuk – olvasható a kegytemplomban.

A főbúcsú idén is számos programmal várta a híveket: szentmisék, gyertyás körmenet, éjszakai és hajnali lelki programok, koncertek. A búcsú a település egyik legfontosabb ünnepe.

A szentmisén Mihályi Jeromos a tihanyi bencés közösség részéről Ferenc pápát idézte, aki szerint Szűz Mária arca a legszebb és leggyengédebb arc a világon.

Fotó: Gyuricza Imre

Vas megye és a Dunántúl szinte minden településéről érkeztek hívek Celldömölkre, akik a szentmise után hagyományosan a kegyszobrot kísérve a körmenettel járták körbe a templomot övező utcákat.

Közben a gyerekek kíváncsian szemlélték a kegytárgy-árusok portékáit.

A kétnapos programon a városvezetést Fehér László polgármester és Söptei Józsefné alpolgármester képviselték. A rendezvény a szentmise és a körmenet után a zarándokok búcsúztatásával és litániával ért véget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában