Civil

2017.09.21. 09:50

Gyémántdiplomásokat köszöntöttek Kenyeriben

Orbán Imréné és Szabó Jenő nyugdíjas pedagógusokat köszöntötték abból az alkalomból, hogy hatvan éve kapták meg diplomájukat.

Civil Tudósítonktól

Orbán Imréné Fotó: Civil Tudósítónktól

Kissé megkésve, de annál nagyobb tisztelettel és szeretettel adott át gyémántdiplomákat Orbán Imréné tanítónőnek és Szabó Jenő tanár úrnak dr. Pörneczi Károlyné, a kenyeri iskola volt igazgatója és Pappné Varga Ágnes, a tagintézmény jelenlegi vezetője.

A díjazottak több mint hatvan évvel ezelőtt kapták kézhez pedagógus diplomájukat. Sárika tanító néni pályája kezdetétől 1991-ig tanította Kenyeriben írni, olvasni és számolni a kisgyerekeket. Szabó tanár bácsi történelmet és földrajzot tanított 1963-tól nyugdíjba vonulásáig. Mindkét pedagógus nagy tiszteletnek örvend a faluban, hiszen rengeteget tettek azért, hogy az ott élő gyermekekből sikeres diplomás vagy kiváló szakember váljék. A tőlük kapott tudást, szeretetet, élményt generációk emlegetik ma is.

Orbán Imréné Fotó: Civil Tudósítónktól

Az ünnepelteket családjuk körében keresték fel a meglepetésként átadott gyémántdiplomákkal.

Szabó Jenő
Fotó: Civil Tudósítónktól

Az önkormányzat képviseletében, Vörös Andrea jegyző ajándékkosárral és virággal kedveskedett az idős pedagógusoknak.

 Fotó és szöveg: Pörneczi Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában