évkönyv

2017.09.28. 10:30

Harminc tanév eseményeit foglalják majd össze Vasváron

Jubilál a Kardos László Általános Iskola. Harminc éve kezdődött meg az oktatás az épületben. Kiadvánnyal, programokkal, tematikus hetekkel ünnepelnek.

Pogács Mónika

Sejberné Szabó Marianna intézményvezető a gyereksereggel a harmincéves általános iskolánál Fotó: Pogács Mónika

– Nagy jelentőségű volt Vasvár számára három évtizede a négyszintes, modern iskola építése – hangsúlyozta Sejberné Szabó Marianna intézményvezető. Az előrelátó mérnöki tervezésnek köszönhetően ma is korszerűnek számít az iskolaépület, még ha ennyi idő elteltével van is mit felújítani rajta.– Nagy jelentőségű volt Vasvár számára három évtizede a négyszintes, modern iskola építése – hangsúlyozta Sejberné Szabó Marianna intézményvezető. Az előrelátó mérnöki tervezésnek köszönhetően ma is korszerűnek számít az iskolaépület, még ha ennyi idő elteltével van is mit felújítani rajta.– Az egyik büszkeségünk a sportcsarnok, ami mindenkit lenyűgöz, ha ide belép. De az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy annak tetőszigetelése mára sürgető problémává vált, mert esőben beázik az épület – mondta az igazgatónő. Ugyancsak a közeljövő feladata lesz a fűtéskorszerűsítés és a nyílászárók cseréje. Utóbbi már folyamatban van. Tankerületi forrásból – 5 millió forintból – az épület egyhatodán kicserélték a régieket korszerű ablakokra a nyáron. A folytatáshoz pályázatokból remél pénzt az iskolavezetés. – Az általános iskola 16 osztályába ma 314 diák jár a székhelyintézményben. Az alsóújlaki csoportban tizenhatan tanulnak. Összesen 34 kolléga tanít az iskolában – sorolt statisztikákat a vezető. A vasvári adottságokról szólva elmondta: az intézmény nagy területen fekszik. Az egyik büszkeség az udvar ökoparkja a száraz taposóval, padokkal, fűszerkerttel. Az iskola a környezettudatosságra nevelésben is elhatározott.– Ökoiskola vagyunk, a címet háromszor nyertük el, a fenntarthatóság, az energiatakarékosság, az egészséges életmód témáiban szervezünk tematikus heteket – vette sorba a jubileum apropóján az iskola erősségeit az intézményvezető. Az évfordulóhoz köthetően tervezett programokról is beszélt: – Az egyik leglátványosabb eseménynek ígérkezik a tornaünnepély, amely már két éve is nagy sikert aratott élőképeivel, bravúros közös sportgyakorlataival – vette sorba az eseményeket a vezető. Évkönyv készül és egy nagyrendezvény szervezését is elkezdték. pm

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában