Szakmai verseny

2017.09.25. 10:24

Mentőcsoportok szakmai versenye – a szentgotthárdi mentőcsoporthoz került a vándorserleg

A Vas megyei területi rendeltetésű mentőcsoportok rendszerben tartó gyakorlatát, egyben a mentőcsoportok második szakmai versenyét rendezték meg Körmenden a Rendészeti Szakgimnázium területén szombaton.

Markó Petra

A rendezvényen az Őrség-Goričko-Raab Mentőcsoport, valamint hat járási mentőcsoport vett részt húsz-húsz fővel.

Fotó: Jámbori Tamás

A kezdeményezés célja, hogy az önkéntesek, akik a katasztrófavédelmi tevékenységben segítik a hivatásosokat éves rendszerességgel számot adjanak felkészültségükről, szaktudásukról. Továbbá bebizonyítsák, hogy valóban ki tudnak menni kárhelyszínekre és a szükséges beavatkozást el tudják látni- mondta el lapunknak Poór Balázs, tűzoltó alezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei polgári védelmi főfelügyelője.

Fotó: Jámbori Tamás

A gyakorlat és a verseny csapatépítés szempontjából sem elhanyagolható, sőt az egyes szervezetek ilyenkor tudják megmutatni egymásnak, hogy milyen szakmai fogásokat ismernek.

A körmendi csoport. Fotó: Jámbori Tamás

A mentőcsoportoknak hét kárhelyen kellett bizonyítaniuk rátermettségüket. Volt közte árvíz-védekezési, épületmegtámasztási és tűzoltási feladat, valamint a sorba bekerült még a fizikai állóképességet próbára tevő akadálypálya, illetve egy elméleti teszt is. Egy dolog közös volt bennük: mind olyan, amivel a valós események kezelése során találkozhatnak.

A szentgotthárdi csoport. Fotó: Jámbori Tamás

A versenyben a Szentgotthárdi Járási Hármashatár Mentőcsoport bizonyult a legjobbnak, így ők vihették haza azt a vándorserleget, amelyet egy évig, a következő megmérettetésig őrizhetnek.

A nyertes, Szentgotthárdi Járási Hármashatár Mentőcsoportot igazítja el Honfi Tamás és Hegyi László Fotó: Jámbori Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában