Őszköszöntő

2017.09.17. 15:04

Terembe kényszerült az Oladi Őszköszöntő Fesztivál

A hangulatra nem volt panasz, hiszen a szakadó esőben is rotyogott a kondérban a lecsó.

Pungor Csaba

Még 2004-ben fogalmazódott meg egy ötlet, hogy az oladi lakótelepen élőket még közelebb hozza egy nyári rendezvény. A siker elsöprő volt, így nem volt kérdés, hogy lesz folytatása. Aztán a változó igények miatt nem augusztusban, hanem az ősz első hónapjára tolódott a fesztivál.

- Már hetedik éve rendezzük meg az őszköszöntőt az Oladi Iskola Rendezvényházában – mondta Fazekas Gábor, a rendezvény főszervezője. Igyekeztünk egy igazán stílusos vezérfonalat találni a családi programunknak, így esett a választás a lecsóra. A legügyesebb szakácsok összemérhetik az erejüket, miközben színvonalas műsorral kedveskedünk a gyerekeknek. Sajnos az időjárás most nem volt partner, így kénytelenek voltunk fedett helyre vinni a rendezvényt.

Az égi áldás ellenére hat bátor csapat a szabad ég alatt maradt, hogy eldöntsék, ki készíti a legjobb lecsót. Volt aki viccesen meg is jegyezte, hogy a vizet legalább nem kell pótolni. Amíg a felnőttek a a sátor alatt tevékenykedtek a tornacsarnokban paradicsomi körülmények várták a gyerekeket. A légvár mellett kézműves foglalkozás, arcfestés, csillámtetoválás elkészítésére is volt lehetőség. A színpadon pedig változatos műsor emelte a rendezvény színvonalát.

- Az Oladi Általános Iskola tanulói és a Savaria TSE ifjú táncosai is megmutatták tudásukat. Ezt követően zenés produkciók közül csemegézhettek az érdeklődők. Az Aranykapu zenekar mellett fellépett az Other Generations is – zárta gondolatait Fazekas Gábor.

Az időjárás szeszélye miatt viszont több műsorelem – a Szamóca Színház, valamint a Batyi Kala Árpád és Csuta formáció produkciója – is elmaradt. Az eső ugyanis délután háromkor eredt meg, ez pedig sokakat eltántorított attól, hogy kilátogassanak az Oladi Iskola Rendezvényházába.

A közösségteremtő szándékkal életre hívott családi nap legizgalmasabb pillanata a főzőverseny eredményhirdetése volt. A hat résztvevő csapat alaposan megázva, de töretlen jókedvvel, lelkesedéssel készítette el a magyar ételklasszikusnak számító lecsót. Idén a zsűri döntése értelmében megosztott első helyen végzett mindegyik csapat, akik ezután a jól megérdemelt koccintással adták a világ tudtára: igenis szükség van az Oladi Őszköszöntő Fesztiválra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában