Sikkasztás

2017.09.19. 11:36

Harmincmilliót nyúlt le tíz év alatt a szombathelyi közös képviselő

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki tíz éven keresztül mintegy 30 millió forintot sikkasztott egy szombathelyi társasháztól, valamint azzal a férfival szemben, aki segítséget nyújtott 3,2 millió forint elsikkasztásához – tájékoztatott közleményében a Vas Megyei Főügyészség.

Vas Népe

A vád szerint a vádlott az egyik szombathelyi társasház közös képviselőjeként ellátott vagyonkezelői tevékenységet is, melynek során az általa beszedett közös költségből és felújítási alapból 2006 januárja és 2016 júliusa között elsikkasztott 26,5 millió forintot.

A közös képviselő megállapodott a társasháznak egyéni vállalkozóként rendszeresen munkát végző férfival, hogy az túlszámlázza az általa elvégzett szerelési munkákat, és készpénzben visszaadja a túlszámlázott összeg egy részét a közös képviselőnek.

A férfi három éven keresztül 35 olyan számlát állított ki, amelyeken nagyobb összeg szerepelt, mint az általa ténylegesen elvégzett munka értéke, és így 3,2 millió forintot számlázott túl.

A közös képviselő kifizette a túlszámlázott összeget a társasház vagyonából, a bűntársa pedig visszaadta a részére a megállapodásuk szerinti összeget.

A közös képviselő a társasháztól összesen 29,8 millió forintot sikkasztott el.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség üzletszerűen elkövetett sikkasztással vádolja a közös képviselőt és bűntársát, a közös képviselővel szemben börtönbüntetés, közügyektől eltiltás és pénzbüntetés, míg bűntársával szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában