Gyakorlat

2017.09.28. 10:53

Tűzriadó gyakorlatot tartottak a tűzoltók egy szombathelyi bevásárlóközpontban

Szeptember 27-én tartotta tűzriadó gyakorlatát a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egy szombathelyi bevásárlóközpontban.

Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Szombathelyen több nagyobb bevásárlóközpont található, ahova az emberek nem csak hétvégén, de hétköznap is ellátogatnak. Ezeken a helyeken egy nap több ezren megfordulnak. Fontos, hogy a létesítmény tűzjelző berendezése üzemképes legyen, működtesse a menekülés elősegítéséhez szükséges berendezéseket, valamint egy esetleges tűz esetén a tűzoltók az értesítést megkapják, annak érdekében, hogy a tűzeset minél gyorsabban felszámolásra kerüljön.

A tűzoltók minden évben végeznek egy tűzriadó próbát ezekben a bevásárlóközpontokban, így volt ez szeptember 27-én is. A Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói figyelték a menekülési útvonalakat, a bevásárló létesítménybe bekötött tűzjelző berendezés működését. Fontos, hogy a tűzjelző berendezés az összes üzlethelyiségben megfelelően működjön, a jelzés következtében a nyílászárók kifogástalanul működjenek, a vásárlók és az ott dolgozók minél rövidebb idő alatt el tudják hagyni biztonságban a létesítményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában