nincs munkabér

2017.10.24. 09:00

Czeglédy-ügy: Nyugdíjasoknak is tartoznak

Nemcsak diákokat és felnőtteket, de nyugdíjasokat is érint a Czeglédy Csaba nevével fémjelzett iskolaszövetkezeti büntetőügy.

Cseszkó Tamás

Bandi bácsi óránként bruttó 750 forintért dolgozott Fotó: Cseszkó Tamás 

A szombathelyi Vizner Endre 78 éves, iskolaszövetkezeten keresztül foglalkoztatták. Az utolsó havi bérét ő sem kapta meg.- Szeretek dolgozni – jelentette ki a 78 éves Vizner Endre, aki elárulta: az elmúlt időszakban a tetőfelújításra kellett a nyugdíj mellé a pénz. Bandi bácsi kiváló fizikummal rendelkezik, ezért is jelentkezett a Rébusz Iskolaszövetkezethez pár éve. Akkor az azóta előzetes letartóztatásba került M. Zoltánnal beszélte meg, hogy milyen munkalehetőségek vannak.

Bandi bácsi óránként bruttó 750 forintért dolgozott Fotó: Cseszkó Tamás 

- Dolgoztam egy logisztikai cégnél, gyárakban, mindig ahova épp közvetítettek – mesélte.

Bandi bácsi óránként 750 forintot keresett, 33 százalékát levonták tőle, így 500 forint körüli összegért végezte el a munkáját. Látszik, a munkaerőközvetítő céghálózat többszörösen nyert a munkavállalókon. Ott van a piaci nyereség, másrészt a gyanú szerint a levont közterheket nem fizették meg az államnak. Bandi bácsinak a törvény értelmében kellett volna kiegészítő nyugdíjemelést is kapnia, pont a nyugdíj mellett végzett munkája miatt, ám ez nem történt meg. Január óta járna neki a magasabb összeg. Bár ő ugyanazokkal a személyekkel tartotta a kapcsolatot, volt, hogy a Human Operator Zrt-től jött az elszámolás, és volt, hogy a Student Pro iskolaszövetkezettől. - Mindig más cég utalta a béremet az egyik takarékszövetkezetnél vezetett számlára – árulta el a férfi, akinek jelenleg százezer forinttal tartozik a Czeglédy-féle cégháló. A férfi reméli, hogy egyszer megkapja azt a pénzt is, amivel Czeglédyék tartoznak neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában