MEGYEI Név- KÖRKÉP

2017.10.01. 12:00

Divatba jöttek a Brendonok?- ezek a nevek hódítanak Vas megyében

Hogy hívják a kicsit? A hagyományos nevek mellett olyan extrém variációk is megjelentek, mint a Nadin, a Joel vagy a Dana.

Boros Patrícia

Anyakönyvi híreinkben minden hónapban tájékoztatjuk olvasóinkat arról, hogy mely Vas megyei családokba látogatott el a gólya.

A listákból az is kitűnik, milyen nevek a legdivatosabbak az adott időszakban. Már évek óta a Hanna és a Bence keresztnév viszi a prímet a magyar családoknál, így nem meglepő, hogy szeptemberre is jutott a kicsiknek belőle.

Áhim sem panaszkodott a nevére

Az ősz első hónapjában a kislányos szülőknél népszerű volt az Izabella, a Szofia, a Maja, a Sára, a Fanni, a Mira és a Luca névválasztás. Anyakönyvi híreinkben minden hónapban tájékoztatjuk olvasóinkat arról, hogy mely Vas megyei családokba látogatott el a gólya. A listákból az is kitűnik, milyen nevek a legdivatosabbak az adott időszakban. Már évek óta a Hanna és a Bence keresztnév viszi a prímet a magyar családoknál, így nem meglepő, hogy szeptemberre is jutott a kicsiknek belőle. Az ősz első hónapjában a kislányos szülőknél népszerű volt az Izabella, a Szofia, a Maja, a Sára, a Fanni, a Mira és a Luca névválasztás. A kisfiúk a Milán, Erik, Zsombor, Dániel, Márk, Barnabás, Kristóf, Ármin, Zalán neveket kapták a leggyakrabban. Trend ide vagy oda, vannak olyan szülők, akik nem érik be a megszokott választékkal. Így kaphatta meg egy-egy baba ebben a hónapban az Eisa, Dana és Nadin nevet. Kreativitásban nem volt hiány a férfinevek terén sem. A legkisebbek között köszönthetjük Joelt, Brendont, Kevint és Nolent is. A Szombathelyi Gazdag Erzsi Óvoda apróságai között is találunk olyanokat, akik igazán különleges nevet kaptak. Ilyen például a Bora, a Honorka, a Médi, a Zelina vagy az Áhim. – Úgy vettem észre, lassan visszajönnek bizonyos régi magyar nevek is. Egyre több gyereket hívnak Vajknak, Bánnak, Bulcsúnak vagy Leventének – mondta el Molnár Anikó, az intézmény vezetője. – Érdekes, hogy mondjuk Lászlóból, Tamásból, Zsoltból, Andrásból, Ádámból már annál kevesebb van – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában