25 éves a hospice alapítvány

2017.10.15. 20:00

Elismerés az embert próbáló szolgálatért

Az elmúlt 25 évére emlékezett a Szombathelyi Hospice Alapítvány a Weöres Sándor Színházban.

Pusztai Krisztina

Az alapítvány Magyarországon az elsők között támogatta a legelesettebbek, a haldokló rákbetegek gondozását. Dr. Ruzsa Ágnes, a szombathelyi szervezet kuratóriumának elnöke lélekig hatoló köszöntőjében kiemelte: – Azokban a pillanatokban amikor a világra nyílott szemünket lassan lecsukjuk, nincs annál értékesebb, minthogy mellettünk tudhatunk segítőket, akik nem rettennek meg a bajainktól, felénk fordulnak. Sok-sok munka, öröm és bánat, siker és kudarc bújik meg az elmúlt 25 év mögött – összegezte.

 

Dr. Puskás Tivadar, polgármester megköszönte az alapítvány munkatársainak azt a nehéz, embert próbáló szolgálatot, amelyet negyed évszázada töretlen empátiával végeznek, majd a város nevében emléklapot nyújtott át dr. Ruzsa Ágnesnek a jubileum alkalmából. Dr. Balázsy Péter, megyei jegyző pedig a Vas Megyei Közgyűlés nevében elismerő oklevelet adományozott. Dr. Csejtei András, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház osztályvezető főorvosa beszédében előretekintett: szeretném megérni, hogy létrejön egy hospice-osztály a kórházban, és a hospice munka kiterjesztését a kistelepülésekre is. Az esemény előadásokkal, ünnepi műsorral zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában