konyhakert

2017.10.09. 08:00

Első kőszegi kertsiker a Magyarország legszebb konyhakertjei versenyen

BUDAPEST A lelkes kőszegi kertművelő, Szabó László és felesége először vett részt a Magyarország legszebb konyhakertjei versenyen: díjjal tértek haza.

Vas Népe

A sikeres kőszegi kertészek az országos díjátadón Fotó: Koszeg.hu

Idén először csatlakozott az Írottkő Natúrparkért Egyesület A legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz. Helyi selejtezővel kezdődött a verseny: az Írottkő Natúrpark 16 településéről vártak jelentkezőket, öten pályáztak a két kategóriában. Az úgynevezett normál kategóriában Kőszegről Katona Szilveszterné, Szabó László és felesége, valamint Bakos György, Nemescsóból Markovics Emőke. A mini kategóriában kőszegi nevező volt: Ambrusné Kruczler Ágnes. A kertészekből álló zsűri két alkalommal látogatta meg a kerteket, ők döntöttek arról, hogy Szabó Lászlóék kertje legyen a nyertes. Ezzel a Malomárok utcai kertet felterjesztették az országos díjra. Idén először csatlakozott az Írottkő Natúrparkért Egyesület A legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz. Helyi selejtezővel kezdődött a verseny: az Írottkő Natúrpark 16 településéről vártak jelentkezőket, öten pályáztak a két kategóriában.

A sikeres kőszegi kertészek az országos díjátadón Fotó: Koszeg.hu

Az úgynevezett normál kategóriában Kőszegről Katona Szilveszterné, Szabó László és felesége, valamint Bakos György, Nemescsóból Markovics Emőke. A mini kategóriában kőszegi nevező volt: Ambrusné Kruczler Ágnes. A kertészekből álló zsűri két alkalommal látogatta meg a kerteket, ők döntöttek arról, hogy Szabó Lászlóék kertje legyen a nyertes. Ezzel a Malomárok utcai kertet felterjesztették az országos díjra. Az OMÉK záróünnepségén tartott díjátadásra csaknem háromszáz résztvevőt hívtak meg az országból és hetven díjat adtak át. Az először részt vett helyezettek közül 15 kiskertet jutalmaztak elismerő oklevéllel és bronz kisplasztikával – itt szerepeltek a kőszegi nyertesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában