SZOMBATHELY

2017.10.24. 18:59

Folytassa, elnök úr! – Választottak a vasi vadászok

Tisztújító küldöttközgyűlést tartott kedden az Országos Magyar Vadászkamara Vas Megyei Területi Szervezete. Gagyi István folytathatja elnökként: újabb négy évre kapott bizalmat.

Nagy Ildikó

A megyeháza dísztermében gyűltek össze az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) vasi területi szervezetének két héttel ezelőtt megválasztott küldöttei, hogy eldöntsék, kik irányítsák a megyei kamara munkáját az elkövetkezendő négy évben. Úgy tűnik, az előző vezetéssel mind a sport-, mind a hivatásos vadászok elégedettek voltak, hiszen a legtöbb pozícióban újrázhat a korábbi tisztségviselő. Egyhangúlag mondtak igent az elnök személyére is, így Gagyi István harmadik ciklusát kezdheti meg a megyei kamara élén. A korábbi alelnökök is folytathatják: a sportvadászok Doncsecz Gábornak, a hivatásos vadászok Pukánszki Zoltánnak szavaztak bizalmat. Vezetőségi tagként dolgozhat tovább Kontó Sándor és Vörös Imre.

A felügyelőbizottság elnökének Majthényi Lászlót választották – a megyei közgyűlés elnöke eddig tagja volt a háromtagú testületnek. Munkáját mostantól Bakó Csaba és dr. Sütő Zoltán segíti majd.

 

A vadgazdálkodási bizottság elnöke Nagy László maradt, tagnak választották Bodorics Pált, Hantó Jánost, Komáromi Dezsőt és Szalai Csabát.

A megyei vadászkamarában a jövőben is rend és a fegyelem lesz, hiszen az etikai bizottság munkáját ezután is dr. Orbán Péter nyugalmazott rendőr altábornagy irányítja majd – Balogh Ferenc, Dezső Vilmos, Kovács Tibor és Raposa Gábor tagok közreműködésével.

Országos küldötteket is választottak: a vasi hivatásos vadászokat Káldi László és Pukánszki Zoltán, a sportvadászokat pedig Gagyi István, Gyurits István, Kenesei István, Komáromi Dezső, Nagy László, dr. Orbán Péter, Vörös Imre képviseli majd.

 

Gagyi István elnök a bizalmat megköszönve már a jövő feladataira koncentrált. Mint mondta, fontos lenne, hogy a vadászatra jogosult vasiak minél több forrást nyerjenek el fejlesztéseikhez az Országos Vadgazdálkodási Alapból. Az országosan rendelkezésre álló mintegy 800 millió forintnyi forrásra november 30-áig egyenként vagy konzorciumban is pályázhatnak a vadászatra jogosultak. Az elnyert összeget vadgazdálkodási tevékenységük fejlesztésére fordíthatják: egyebek között élőhelyfejlesztésre, etetőhelyek korszerűsítésére, a vadföldek területének növelésére, azok fenntartására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában