amíg nem történik valami

2017.10.14. 11:59

Forgalomlassításért demonstráltak Náraiban

Lassíts! – ez a felirat áll azon a molinón, amellyel megpróbálják felhívni az autósok figyelmét nárai lakosai arra, hogy mindenkire vonatkozik az 50 kilométer per órás sebességhatár a település területén.

Pusztai Krisztina

Dobó Miklós készítette a figyelemfelhívó molinót, hogy lassításra késztesse a településen átszáguldó autósokat Fotó: Nagy Jácint

Forgalomlassító demonstrációt tartottak tegnap a faluban. Amíg nem történik valami, addig kint lesz a felirat, és cikcakkban állnak meg autóikkal az út mentén, ígérik.

- Teherautók, buszok száguldanak 80-90 kilométer per órás sebességgel Nárain át a pornóapáti határátkelő felé. Házainknak napi több száz rengést kell elviselniük, megrepedeztek a falak, csökkent az ingatlanok értéke – mondta Dobó Miklós, az egyik szervező. Hozzátette: a gyermekes anyák például nem merik kihozni kisbabáikat a babakocsiban.

Dobó Miklós készítette a figyelemfelhívó molinót, hogy lassításra késztesse a településen átszáguldó autósokat Fotó: Nagy Jácint

- Arra is volt már példa, hogy integettünk az autósnak, hogy lassítson. Erre a sofőr megkérdezte: mégis ki fogja őt megbüntetni – mesélte.

- Kértünk segítséget az önkormányzattól, a rendőrségtől, egyelőre még nem történt semmi – mondta a másik szervező, Kántor László.

Természetesen megkerestük Németh Tamást, Nárai polgármesterét, aki elmondta, hogy a Kossuth Lajos és a Petőfi Sándor utcák a Vas Megyei Állami Közútkezelő Kft.-hez tartoznak, nem az önkormányzat hatásköre az ügy. Ennek ellenére többször próbált az önkormányzat is megoldást találni a problémára, eddig sikertelenül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában