Ne válasszon el határ!

2017.10.26. 20:38

Magyar-szlovén turisztikai fejlesztések indulhatnak

SZENTGOTTHÁRD Nemzetközi turisztikai konferencián írtak alá együttműködésről szóló szerződést szlovén és magyar partnerek. Közös turisztikai fejlesztés a cél. 

Tersztyánszky Krisztina

Dr. Balázsy Péter, a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal vezetője és Dimitrij Pur, az Irányító Hatóság helyettes vezetője Fotó: Ohr Tibor

A hat szlovén és magyar partner közreműködésével, a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal vezető partnerségével indult hároméves program célja a jó turisztikai potenciállal rendelkező, ám gazdaságilag kevésbé fejlett határmenti térség segítése.

Dr. Balázsy Péter, a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal vezetője és Dimitrij Pur, az Irányító Hatóság helyettes vezetője Fotó: Ohr Tibor

A komplex fejlesztések elsősorban a szelíd (kerékpáros, bakancsos) turizmus fellendítését, a régió jobb megismertetését szolgálják. Hozzá szeretnének járulni a határ átjárhatóságának javításához – fizikai és tartalmi értelemben egyaránt. Cél a határ menti területek közlekedési integrációjának javítása, turisztikai szolgáltatói között együttműködés kialakítása: hogy a határ ne jelentsen akadályt a települések kapcsolataiban.

Orfalu és Büdfalva között 1,3 kilométer hosszú kerékpáros összeköttetés létesül.

Készül egy látogatóirányítói rendszer, amely képes ide vonzani és hosszabb időre a térségben tartani a vendégeket. Ezáltal gazdasági növekedés is várható. A rendszer digitális, mobilapplikációs és papíralapú térképen is elérhető lesz, a szolgáltatók hálózatosodását pedig az infókártya- és élménykártya-rendszer biztosítja.

A projektterület az Őrség-Vendvidék, Göcsej-Hetés térségeket, valamint Lendva, Muraszombat és Ptuj térségét érinti.

A támogatási szerződést dr. Balázsy Péter, a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal vezetője és Dimitrij Pur, az Irányító Hatóság helyettes vezetője látta el kézjegyével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában