esküvőkiállítás

2017.10.14. 20:06

Ruhában a törtfehér, dekorban a natúr, tortában a vanília-málna íz a divat

A II. Profiesküvő kiállításon jártunk, ahol a 2018-as esküvői trendekről érdeklődtünk. Megtudtuk azt is, mélyen a zsebébe kell nyúlni az ifjú párnak, ha nagy lagzit szeretne tartani.

Kánya Dóra

Az Agora Művelődési és Sportházban tartják ezen a hétvégén az esküvőkiállítást, ahol helyi szakértőktől érdeklődtünk, milyen lesz a 2018-as esküvői divat. Bősze Zsolt esküvő – és parti dj-től megtudtuk, a lagzikban még mindig a zenekar a hangulatfelelős, mert sokaknak a dj-ről a klubokban játszó lemezlovas ugrik be. A zenei kínálat tekintetben most a retró slágerek adja a talpalávalót. Magosi Beáta sminkmester szerint a smink mindig igazodik a menyasszonyi ruhához, a dekorációhoz és a menyasszonyi csokorhoz, így nincs kimondott trend. A tapasztalat azt mutatja, hogy azok a menyasszonyok, akik hétköznap sminkelik magukat szeretik az erősebb tónusokat a nagy napon, de fontos, hogy a smink mindig tartós legyen még a nyári melegben is.

Tóth Ákos fotós lapunknak elmondta: tanácsos jegyes fotózás tartani a nagy nap előtt, hiszen a pár jobban összeszokik a kamerák előtt, és a nagy napon már könnyebben megy a fotózkodás. Nagy Klaudia esküvői dekoratőr hozzátette: a dekoráció tekintetében a natúr színek és árnyalatok a divatosak: a zöld, a barna és a törtfehér, amit a lagzi helyszínén fényfüzérekkel, apró lámpásokkal tesznek még hangulatosabbá. A menyasszonyi csokrok is sok zöld díszítéssel készülnek. Tóth Judit az egyik menyasszonyi ruhakölcsönző vezetője elárulta, mostanában a csipke a trendi és a hátul mélyen kivágott ruhák. Fehér szinte nincs is, csak törtfehér.

 

Pócza Inez cukrász hozzátette: a tortáknál az úgynevezett burkolatlant keresik, ami csak krémmel van leheletnyit körbe kenve és virággal díszítve. Sokan kérik a minyontortát is, ami több kisebb minyonból áll, ez praktikus, hiszen nem kell szeletelni. A könnyebb ízvilágot keresik: az eper-joghurtot, a vanília-málnát vagy az oroszkrémet a nyári időszakban. A három, négyemeletes tortáknál minden emelet más ízzel készül.

Bartók Zoltántól az esküvőkiállítás szervezőjétől megtudtuk: több mint negyven helyi szolgáltató várja a párokat. Körülbelül háromszáz esküvőt tartottak tavaly Szombathelyen, ami mutatja, nem ment ki a divatból az esküvő. Aki jövőre házasodik annak sietnie kell: alig-alig van szabad időpont, érdemes egy-másfél, akár két évre előre is foglalni, na megy persze spórolni. 100 fős esküvő lagzival legalább 2 millió forintba kerül– tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában