ingyenes informatikai képzés

2017.10.11. 19:21

Útjelzők az online térben: Ingyenes képzéseket tart a civil centrum nonprofit szervezeteknek 

Ősztől folytatódnak a Vas Megyei Civil Információs Centrum által szervezett Partnerség információs napok. Októberben két rendkívül hasznos gyakorlati útmutatóval segítik a megyében működő nonprofit szervezetek munkáját. 

Tersztyánszky Krisztina

Simon Ádám előadását számos szervezet képviselője igyekezett nyomon követni Fotó: Nagy Jácint

 

Simon Ádám előadását számos szervezet képviselője igyekezett nyomon követni Fotó: Nagy Jácint

Kedden délután a szombathelyi Promen-villában tartották a Civilek az online térben című tájékoztató előadás-sorozat első etapját. Tegnap ugyanezt a programot a Vasvár környéki szervezetek képviselőihez vitték, holnap 17 órától pedig a szentgotthárdi Civil Irodába várják az érdeklődőket.

Az előadó mindhárom helyszínen Simon Ádám, a Civil Információs Centrum önkéntese. A téma aktualitása, hogy a civil szervezetek tagsága, így vezetősége is gyakran az idősebb korosztályból kerül ki. Számukra még nem mindennapi rutin a számítógépes alkalmazások használata. Ugyanakkor az ügyintézés, a pályázatok beadása, sőt a rendezvényszervezés és a kiadványok, plakátok szerkesztése is ma már zömmel digitálisan történik.

Az előadó a leggyakoribb műveletekhez mutatott be ingyen letölthető internetes alkalmazásokat. Dokumentumok konvertálása, tömörítés, óriásfájlok küldése, kép- és hangszerkesztés, plakátnyomtatás, közösségi média, megosztás volt a téma. Ha valaki nem tudta volna követni az információáradatot, utólag minden résztvevőnek elküldték a lépésről lépésre vezető segítséget.

A jövő héten ugyanezen helyszíneken Lovass Tibor, a Szombathelyi Médiaközpont igazgatója a márkaépítésről, a civil marketingről szól a szervezetek képviselőinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában