Körkép

2017.11.27. 18:58

61 milliós csatorna és megújuló kultúrház – körmendi rövidhírek

Véget ért a város, valamint több településrész szennyvízcsatorna-hálózatának kiépítése. Valamint az önkormányzat pályázik a energetikai korszerűsítésére.

Kozma Gábor

A csatorna 61 millióba került

Véget ért a város, valamint Alsóberkifalu, Felsőberkifalu, és Horvátnádalja településrészek szennyvízcsatorna-hálózatának kiépítése. Horvátnádalján egy szakasz a Teleki utcánál, az Akác és a Liszt Ferenc utcák között, még hiányzott. Az önkormányzat kiépíttette a hálózatot, amely nettó 61 millió forintba került. A munkák során 28 új bekötés történt, ezek költsége 1,9 millió forint. Mivel az önkormányzat sem uniós, sem állami támogatást nem kapott a beruházásra, képviselő-testületi ülésén közművesítési hozzájárulásról döntött, ennek mértéke 100 ezer forint.

Megújulhat a fiókkönyvtár is

Az önkormányzat pályázik a közintézmények energetikai korszerűsítésére és már be is nyújtotta a szükséges dokumentumokat. A tervek szerint a Körmendi Kulturális Központ székhelye újulna meg a Berzsenyi utcában, valamint a Berki út 18. szám alatti kultúrház és fiókkönyvtár. Korábban már pályázott a város a Hunyadi utcai rehabilitációs épület és az egykori mozi energetikai korszerűsítésére. A projekt előkészítésére a képviselő-testület 539 ezer forintot hagyott jóvá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában