Javítás

2017.11.22. 20:05

Aszfaltozták a főutcát Velemérben

VELEMÉR Finiséhez érkezett a Fő utca mintegy 1,2 kilométer hosszú szakaszának aszfaltozása, a jövő héten már használatba is vehetik az utat a lakosok és a turisták.

Tersztyánkszky Krisztina

Tóth Jenő őriszentpéteri jegyző és Balogh Ernő, Velemér polgármestere az aszfaltozásnál Fotó: Szendi Péter

A veleméri Fő utca a Magyarszombatfát Szentgyörgyvölggyel összekötő úttal párhuzamos utca a domb oldalában. Jóllehet a falu lakóházainak nagy része e mellett az út mellett áll, és az Árpád-kori műemlék templom megközelítésében is fontos szerepet játszik, a Fő út eddig csak zúzalékos bazalttal volt burkolva. Most 12 millió forintos kormányzati támogatással és 10 millió forint saját erő felhasználásával végre sikerült megoldani az utca jelentős részének, mintegy 1,2 kilométernek az aszfaltozását. Kijavították, bővítették az autóbusz-fordulót is.

Tóth Jenő őriszentpéteri jegyző és Balogh Ernő, Velemér polgármestere az aszfaltozásnál Fotó: Szendi Péter

Balogh Ernő polgármester elmondta: az úthálózat javítása a zarándokforgalomra, a turistabuszok közlekedésére is kedvező hatással lesz. A Fő utca mostani beruházásból kimaradt, mintegy fél kilométeres nyugati szakaszának aszfaltozását a tavasszal, vis maior pályázat igénybevételével tervezik. Ezzel teljessé válik a Fő utca portalanítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában