VN-összeállítás

2017.11.19. 11:54

Ez történt a héten: Gála, jótékonyság és karácsony előtti roham

Megkezdődött a Vas Népe idei jótékonysági gyűjtése: a kedvezményezett Kozma Andriska. A posta forgalmából is látszik, hogy közeledik az év vége, hiszen egyre nagyobb a csomagforgalom. Beszámoltunk a héten a Szent Márton napja alkalmából megtartott hagyományos díj-átadó gáláról és egy halálos kimenetelű gyalogosgázolás apropóján írtunk a közlekedésbiztonságról.

Vas Népe

Vigh Andrea, a súlyosan beteg Andriska és Szabó Tibor színművész. A háttérben az életmentő gépek.Fotó: Szendi Péter

Ahogyan azt már hosszú évek óta megszokhatták olvasóink, a Vas Népe szerkesztősége az év végéhez közeledve az önök segítségét kéri. Ilyenkor mindig egy olyan embertársunkon próbálunk segíteni, akinek életét – bízva a nyilvánosság erejében – közösen jobbá tehetjük. Idén a 11 éves Kozma Andrisra esett a választás. Neki ajánlotta fel második jótékonysági koncertjének teljes bevételét Szabó Tibor színművész, és neki gyűjtünk mi is: december 17-éig várjuk adományaikat a Kozma Andris számára megnyitott számlára.

Vigh Andrea, a súlyosan beteg Andriska és Szabó Tibor színművész. A háttérben az életmentő gépek. Fotó: Szendi Péter

Nemcsak a jótékonysági kezdeményezés, a kirakatok dekorációi vagy a boltok polcain található mézeskalácsok emlékeztetnek a közelgő ünnepekre, hanem a postán is tapasztalhatjuk a nagy roham előszelét. A csomagok és üdvözlőlapok kézbesítése minden évben kihívás elé állítja a szolgáltatót. Néhány hete közleményben jelezte a Magyar Posta, hogy létszámbővítéssel, a logisztikai kapacitás növelésével, valamint néhány csomagautomatánál rekeszbővítéssel készül az ünnepi rohamra.

Ha el akarjuk kerülni a hosszú sorokat, akkor ehhez hasonló automatánál is van lehetőségünk feladni a karácsonyi küldeményünket. Nagy Zsolt is ezt a szolgáltatást választotta. Fotó: Unger Tamás

A keddi, késő délutáni órákban a Rumi úton történt halálos kimenetelű balesetről beszélnek az emberek. Egy személygépkocsi a Szent Gellért utca irányába tartott, amikor egy sötét ruhás nő akart átkelni az úton. A gyalogost azonban későn észlelte a sofőr, így az autójával el-ütötte. A baleset következtében az asszony a helyszínen életét vesztette. Meg nem erősített információk szerint a gyalogos egy rosszul megvilágított szakaszon lépett az úttestre, majd az út közepénél járt, amikor az autó elsodorta. Szakértők szerint ilyen és ehhez hasonló balesetek legtöbbször figyelmetlenségből történnek.

Szakértőnk a keddi baleset helyszínén. Unger József szerint az emberi tényezőkön múlhat egy baleset megelőzése, ezért minden esetben tudásunk legjavát nyújtva üljünk a volán mögé, és gyalogosként is körültekintően közlekedjünk. Fotó: Unger Tamás

 

Több mint két évtizedes hagyomány, hogy Márton napján gálaműsoron köszöntik azokat, akik saját szakterületükön kiemelkedően teljesítettek a közösségért, a városért – az önkormányzat idén is kitüntetéssel ismerte el munkájukat. Az idei Szent Márton-napi díjátadó gálán, amelynek az Agora – Művelődési és Sportház nagyterme adott otthont, az egyházak képviselői, a város díszpolgárai, a testvérvárosok delegáltjai is részt vettek. Szent Mártonnak, patrónusának tiszteletére ünnepségeket, megemlékezéseket szervezett az egyházmegye is – a Székesegyházban ünnepi szentmisét celebrált dr. Székely János megyés püspök, és a megye számos pontján megemlékeztek Mártonról.

A Szent Márton Gála díjazottjai dr. Takátsné dr. Tenki Mária, az önkormányzat jogi és társadalmi bizottságának elnöke és dr. Puskás Tivadar polgármester társaságában. Fotó: Nagy Jácint

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában