Visszaköltözött a nyugalom

2017.11.09. 21:44

Hajléktalanok dúlták fel a belváros nyugalmát

Hajléktalanok dúlták fel a belváros nyugalmát: zaklatták a járókelőket. A megoldáshoz nem volt szükség erőszakra, csak jelenlétre.

Pungor Csaba

Csütörtökön Janzsó Miklós és Takács Zsolt közterület-felügyelők óvták a rendet a belváros egyik legforgalmasabb részén Fotó: Unger Tamás

 

Csütörtökön Janzsó Miklós és Takács Zsolt közterület-felügyelők óvták a rendet a belváros egyik legforgalmasabb részén Fotó: Unger Tamás

Rengeteg panasz érkezett a Borostyánkő áruház környékén élőktől és járókelőktől, akiknek a hajléktalanok viselkedése miatt nem volt nyugalmuk. Minden reggel egy kisebb csoport vert tanyát a belváros legforgalmasabb részén, és koldulással, szeszes italok fogyasztásával, valamint hangoskodással tették elviselhetetlenné a mindennapokat.

- Rengeteg bejelentés érkezett a környéken élőktől – mondta dr. Varsányi Péter, Szombathely Megyei Jogú Város Közterület-felügyeletének igazgatója. Hozzátette: a hajléktalanok a Zanati útról érkeztek, és az áruház tövében töltötték mindennapjaikat, zaklatták a járókelőket. A közterület-felügyelet munkatársai rendszeresen intézkedtek: helyszíni bírságot szabtak ki, számos esetben tettek feljelentést. Azonban az érintettek büntethetősége több szempontból is problémás, így ez nem vezetett eredményre.

A problémát végül a közterület-felügyelet posztos szolgálata oldotta meg. Az intézkedés bevezetésével naponta 8 és 18 óra között kétórás váltásban látnak el posztos szolgálatot a közterület-felügyelők, akik „farkasszemet néztek” a hajléktalanokkal, így szép lassan felhagytak a közösséget megbotránkoztató magatartásukkal, és elhagyták a területet. Az igazgató megjegyezte, hogy a környékbeli lakók visszajelzése alapján sikeres volt a fellépésük. Hatékony munkájukat a legutóbbi közgyűlésen méltatta a körzet képviselője, dr. Takátsné dr. Tenki Mária.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában