Apró

2017.11.15. 18:39

Jóskar Ola és permetezés, üzemanyagár és építőipar – rövidek

Szombathelyi rövidhíreink

Bakos Ágnes

Fotó: Bogdán Kornélia. Szombathelyen készült,a Csónakázó tónál A mesés táj a pompázó őszi színekben.

Fókuszban a Joskar-Ola

November 20-án, hétfőn 17 órakor lakossági fórumra várják a Joskar-Ola városrész lakóit a Bercsényi Miklós Általános Iskola aulájába. Az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan a városban érdekelt közszolgáltató cégek és a rendőrség képviselői is jelen lesznek, akiknek kérdéseiket is feltehetik a résztvevők. Szó lesz a városrész fejlesztéseiről, és a civilekről.

Három utcában permeteznek

A Szompark közleménye szerint november 15-e és december 6-a között végzik a szivarfák lemosó permetezését a Felsőőr, a Stromfeld Aurél és a Vasút utcákban. Éjszakánként dolgoznak, a felhasznált szer emberre, gerinces és melegvérű állatokra nem veszélyes.

Ezúttal nem lesz áremelés

Vége a november eleje óta tartó áremelésnek: péntektől nem változnak a hazai üzemanyagárak. A benzin átlagára így literenként 366 forint marad, míg a gázolaj átlagára 373 forint. Szombathelyen 358 forint a legolcsóbb és 377 forint a legdrágább benzin. Dízelt 359 és 380 forintért mérnek.

Háromszor annyi lett az érték

Az előző évi teljesítmény mintegy háromszáz százalékát érte el a Vas megyei építőipar szeptemberben – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal jelentéséből. Szeptemberben 7,42 milliárd forintot tett ki a vasi építőipari termelés értéke, egy évvel korábban 2,63 milliárd forint volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában