Séta

2017.11.28. 11:00

A lapkészítéssel ismerkedtek a bolyais diákok

Javában tart a Séta program őszi kurzusa: hétfőn délután bolyais diákok jártak szerkesztőségünkben.

Vas Népe

A bolyais diákok Kánya Dóra szerkesztővel lapozzák a Vas Népét. Fotó: Unger Tamás

Bár a Sajtó és tanulás (Séta) elnevezésű médiapedagógiai program elsődleges célja az értő és érdeklődő olvasóvá nevelés, a kurzuson részt vevő vasi középiskolásokat a kulisszák mögötti élet is érdekli. A sétás középiskolások nemcsak olvasnak és írnak, de a lapkészítés fázisaira is kíváncsiak. Tegnap délután Takács Marietta tanítványai, az ELTE Bolyai gimnáziumának sétás diákjai látogattak szerkesztőségünkbe, ahol Lőrincz-Farkas Eszter főszerkesztő és a programot koordináló főszerkesztő-helyettes, Nagy Ildikó fogadta őket.

A bolyais diákok Kánya Dóra szerkesztővel lapozzák a Vas Népét. Fotó: Unger Tamás

Szinger Tibor területi vezető a terjesztésről mesélt a gimnazistáknak, akiknek a kérdéseire Németh Balázs megyei üzletszervezési vezető is szívesen válaszolt. Majd a lapkészítés folyamatával ismerkedtek a diákok, akik nemcsak figyeltek, de kérdeztek is. Milyen a jó címlap? Mit csinálunk, ha lapzárta után történik egy gyilkosság? Hány cikket kell írnia egy újságírónak egy nap? Hogyan születnek a Jó reggelt, Vas megye! című rovat írásai? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tettek fel a középiskolások, akik minden bizonnyal a jövő szerdai Sétatér oldalon beszámolnak majd szerkesztőségi élményeikről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában