A csodára várnak

2017.11.09. 07:00

Remény – aszfalt és árok nélkül élnek Nádasdon

Hat család várja, hogy a Temető utcában vízelvezető árok és aszfalttal ellátott út készüljön. A megoldásra a szűkös anyagi lehetőségek miatt biztosan várni kell.

Pungor Csaba

Horváth József szeretné, ha a Temető utcában is aszfalton közlekedhetnének Fotó: Szendi Péter

 

Az elmúlt napok változékony időjárása nemcsak látványos természeti csodákkal ajándékozta meg az embereket, hanem felszínre hozta a lappangó problémákat is. Egy elkeseredett olvasónk kereste meg szerkesztőségünket, mert véleménye szerint Nádasdon már tűrhetetlen állapotok között kell élniük az ott lakóknak. A település egyik eldugott részén lévő Temető utcában már a napi közlekedést is megnehezíti az útburkolat, valamint a vízelvezető árok hiánya. A jelenleg kaviccsal feltöltött utcában egy nagyobb esőzés után nemcsak az utcán, hanem a családi házak udvarán is áll a víz.

- Évek óta várjuk, hogy történjen valami, de sajnos mindig a mi utcánkat hagyják ki a felújítási munkálatokból és ez már tűrhetetlen – mondta csalódottan Horváth József, aki évtizedek óta él beteg feleségével a Temető utcában.

Horváth József szeretné, ha a Temető utcában is aszfalton közlekedhetnének Fotó: Szendi Péter

Átmeneti megoldás született, ami a 75 éves nyugdíjas szerint több kárt okoz, mint amennyi hasznot hoz az itt élőknek. Az érintett utcában kaviccsal szórták fel a földutat, melyet egy-egy nagyobb esőzés után újra és újra fel kell tölteni. Az idős férfi talicskával hordja a gödrökhöz a zúzalékot, ráadásul az út torkolatánál bokáig ér a víz, ami tovább nehezíti a közlekedést. Horváth József attól tart, hogy beteg feleségét kórházba sem tudja szállíttatni, pedig hetente el kell jutnia Szombathelyre, orvosi kezelésre.

- Most még csak az eső és a sár okoz gondot, de a tél beköszöntével a lefagyott kavicsréteg, valamint a hó miatt szinte lehetetlen lesz behajtani az utcába. A betegszállító autó tavaly is csak nagy nehézségek árán tudta szállítani a feleségemet – mondta elkeseredetten a panaszos.

A kialakult helyzetről a nádasdi polgármester is tud, azonban nem lát arra lehetőséget, hogy rövid időn belül megoldódjon a probléma.

- Már több ízben jelezték az utcában lakók az áldatlan állapotokat – tájékoztatott Karvalits Zoltán, a település vezetője. Hozzátette: a korlátozott anyagi lehetőségek mellett figyelembe kell venni azt is, hogy hányan laknak a felújításra váró utcában. Emlékeztetett arra is, hogy minden évben megújult egy-egy útszakasz a településen. A polgármester hozzátette: önerőből és pályázati pénzekből szeretnék megvalósítani a beruházást, hogy útburkolatot kapjon a Temető utca is.

- Tavaly a havazás után azonnal a helyszínre siettünk, hogy megoldjuk a betegszállító autó be- és kihajtását, valamint segítsük az ott élők orvoshoz járását – jegyezte meg Karvalits Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában