Önkéntes hősök

2017.12.21. 19:45

Átvették új eszközeiket az önkéntes tűzoltók

Jövőre az ideinél 100 millió forinttal több pénzre pályázhatnak az önkéntes tűzoltóegyesületek – ezt a jó hírt is hallhatták az ünnepélyes eszközátadón tegnap délután.

Bakos Ágnes

Kovács Balázs, a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka Szijj Isvánnal, az egyházasrádóci ÖTE elnökével ellenőrzi az eszközlistát a tegnapi ünnepélyes átvételen. Fotó: Szendi Péter

 

Kovács Balázs, a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka Szijj Isvánnal, az egyházasrádóci ÖTE elnökével ellenőrzi az eszközlistát a tegnapi ünnepélyes átvételen. Fotó: Szendi Péter

Eseménymentes karácsonyt – mindenekelőtt ezt kívántak az önkéntes tűzoltóknak az ünnepség szónokai. Harangozó Bertalan kormánymegbízott arról is beszélt: az önkéntes tűzoltók munkája nélkülözhetetlen, ők azok, akik a lehető legtöbbet teszik közösségeikért. Megköszönte a felsorakozott tűzoltók egész éves helytállását dr. Bognár Balázs, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója is. Elmondta, hogy idén Vas megyében ötszáznál is több tűzeset történt, és a tavalyinál kétszer több, mintegy 1200 műszaki mentésnél dolgoztak – kivették a részüket a munkából az önkéntes egyesületek tagjai is. Emlékeztetett, hogy idén a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség pályázatán 600 millió forintot osztottak szét az ország egyesületei között. Ebből 50 millió forint jutott Vas megyébe, ahonnan 75 pályázó volt, mind kedvezményezett. Jövőre 700 millió forint lesz az országos keret és 225 millió forint jut az önkormányzati tűzoltók támogatására is – mondta el az igazgató. Alsószölnöktől Zalalövőig mindegyik, a vasi parancsnokságokkal szerződésben álló önkéntes tűzoltóegyesület képviselői átvették elnyert eszközeiket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában