Két tantestület ismerkedett

2017.12.13. 19:00

Fenntartójuk új iskolájába látogattak a premontreis tanárok

Fenntartójuk, a Csornai Premontrei Prépostság új iskolájába látogatott a szombathelyi premontrei gimnázium tantestülete. 

VN

Szombathelyi premontreis tanárok a Festetics-kastély előtt: nem csak az iskolát látogatták meg Fotó: Premontrei gimnázium

 

Szombathelyi premontreis tanárok a Festetics-kastély előtt: nem csak az iskolát látogatták meg Fotó: Premontrei gimnázium

2017 első felében a budapesti székhelyű Szociális Missziótársulat általános főnöknője kereste fel Fazekas Zoltán Márton csornai apátot azzal a kérdéssel, hogy nyitott-e az általuk fenntartott keszthelyi Farkas Edit Római Katolikus Szakközépiskola és Kollégium átvételére. Tekintettel arra, hogy az iskola épületének tulajdonosa a Csornai Premontrei Prépostság, és a fenntartása egyre nehezebbé vált az apácák számára, a rend tagjai az intézmény átadása mellett döntöttek.

A Csornai Premontrei Prépostság az idén szeptember elsején vette át a Szociális Misszióstársulat iskoláját. Az új alapító okirat nemcsak az átvétel idejét rögzítette, hanem az iskola új nevét is: Premontrei Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, Keszthely. Ahogy megteremtődnek az új képzések feltételei, fokozatosan megvalósul a szerkezetváltás is. Fenntartójuk új iskolájába látogatott nemrég a szombathelyi premontrei gimnázium tantestülete. Balogh Csaba igazgató és kollégái fogadták a szombathelyieket, akik viszonozni szeretnék a vendéglátást. Keszthelyi tartózkodásukba belefért egy tárlatvezetéssel egybekötött bejárás a Festetics-kastély impozáns termeiben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában