jótékonyság és megújulás

2017.12.11. 15:53

A kastélykomplexum felújítása és cipősdoboz-akció- rövid hírek Körmendről

VN és Kozma Gábor

Bebes István polgármester a Batthyány-kastély főépületénél a falkutatást szemrevételezi. Tervek szerint a jövő év elején indulhat a 3 milliárd forintos beruházás, amelynek révén teljesen megújulhat a kastély főépülete. Ez egyben minőségi ugrást is jelent a kastély-rekonstrukció eddigi történetében Fotó: Jámbori Tamás

Húszmillió jut a renoválásra

KÖRMEND Újabb jelentős összeg jut a kastélykomplexum felújítására, ipari környezetének rendbetételére. A kormány 20 millió forinttal támogatja a Batthyány-kastély parádésló-istállójának renoválását, valamint további anyagi segítséget nyújt a régi, nem a kastélyhoz tartozó cipőgyári épületek elbontására.

Cipősdoboz és gyermeköröm

KÖRMEND A Baptista Szeretetszolgálat 2004 óta hirdeti meg a cipősdoboz- akciót, amelyben a körmendiek és a város környékiek a kezdetektől részt vesznek. Évről évre 60-120 gyermek kap ajándékot olyan emberektől, családoktól, közösségektől, akik, amelyek nem sajnálják az időt, pénzt, fáradságot, kreatívak és készek szeretni. A cipősdoboz-ajándékokat december 18-áig lehet leadni a kulturális központban, hétköznap 9-15 óráig.

Fotózta: Várnagy Szilveszter

FELSŐBERKIFALU Szombati számunkban a Műhelyük a konyhaasztal sarka című cikkünkben tévesen tüntettük fel a fotós nevét. A képet Várnagy Szilveszter készítette. Az érintettekről elnézést kérünk.

A kiemelt kép illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában