Sporteszközöket kaptak

2017.12.12. 17:47

Nem csak a testnevelés órákon lesz fontos a mozgás

Kísérleti programot indítottak, hogy megnőjjön a fiatalok sportolási kedve és lehetősége. A Kölcsey Ferenc Gimnázium diákjai már sporteszközöket is kaptak.

mp

Az átadón hegedült és közben hulla-hopp karikázott Szenkovits Buda 12.b osztályos tanuló Fotó: Jámbori Tamás

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) kísérleti projektet indít egészségvédő testmozgás klaszterek kialakításával. A kezdeményezéssel szeretnék elérni, hogy bővüljön a testnevelés órákon és azon kívüli mozgásos tevékenységek köre. A valós iskolai és települési tapasztalatok alapján olyan megoldási útmutatót adnának az ország valamennyi alap- és középfokú nevelést-oktatást nyújtó iskolájának, amivel növelhető a fiatalok sportolási kedve és lehetősége is.

- A régióban a körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium az egyik fogadóiskola. Ezzel egy kétéves fontos és tartalmas program része leszünk - emelte ki Laczó Tamás, az intézmény igazgatója azon az átadón, ahol első lépésként különböző sporteszközöket kaptak. A csomag egyebek között futball- és teniszlabdákat és tollaslabda szetteket tartalmazott. Annak, hogy éppen a körmendi gimnázium került be a projektbe nagy szerepe van Sipos Győzőnek, az MDSZ Vas megyei szövetségének vezetőjének – hangsúlyozta Laczó Tamás.

- Az egészség mindennél fontosabb. – mondta Pignitzkyné Lugos Ilona, a Magyar Diáksport Szövetség, klaszter alprojektének vezetője.

Az első év a vizsgálódásról szól: megnézik milyen lehetőségek vannak az intézményben és a településen, hogy még jobban fejleszthessék az egészséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában