besurranó tovaj

2017.12.22. 08:07

Rendőrkézen a feltételezett büki besurranó!

Bakos Ágnes

Illusztráció: Unger Tamás

Dr. Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken úgy tájékoztatott: elfogták a büki gyanúsítottat.

A Büki Rendőrőrs munkatársai elfogták és előállították azt a 24 éves helyi lakost, aki egy büki ingatlan nyitott ajtaján keresztül bement a lakásba és megkísérelt elvinni egy ott talált pénztárcát az abban lévő iratokkal és készpénzzel együtt. A lakók azonban időben eszméltek, még a házukban érték a nőt, aki, miután visszaadta az értékeket, távozott a helyszínről. A büki rendőrök december 21-én számoltatták el a besurranót az őrsön, lopás vétség kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Ugyanezen a napon, a nyomozás befejezését követően, az ügyben keletkezett iratokat megküldték a Kőszegi Járási Ügyészségnek – tette hozzá a közleményben dr. Kazmar Enikő.

A rendőrök egy felhívást is közzétettek:

„Kérjük, ne hagyja nyitva házának, lakásának ajtaját még akkor sem, ha az udvarban, vagy a kertben tartózkodik, mert bárki észrevétlenül bemehet és akkor is zárja az ajtót, ha csak rövid időre megy el otthonról! Lehetőség szerint ne hagyjon készpénzt, iratokat a bejárati ajtó közelében.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában