SZOMBATHELY

2017.12.13. 18:43

Új logó a városnak

Harmincegy napirendi pontot tárgyal az év utolsó közgyűlése, négyet zárt ülésen. Téma lesz az egészségügyi ellátás korszerűsítése, az identitáserősítő program kialakítása és a város új, egységes logójának elfogadása.

KD

Elkészült Szombathely településképi arculati kézikönyve, melyről ma tanácskoznak lakossági fórumon Fotó: Wolf Ferenc

Identitáserősítő programot terveznek Szombathelyen. Az önkormányzat az elmúlt években útjára indította a Szent Márton-emlékév és a Segítés városa kezdeményezéseit, továbbá a Szombathely visszavár programot, valamint bevezette a Szent Márton-kártya rendszerét. Az önkormányzat szándéka, hogy a továbbiakban is támogassa a helyi identitás erősítését, hogy hozzájáruljon egy újabb program elindítása révén a „szombathelyiség” megéléséhez.

Az év utolsó közgyűlésén szó lesz arról is, hogy Szombathely az új címer után logót kap. Felmerült az igény egy új városlogó megtervezésére, amely a város „személyiségét és szellemiségét” közvetíti. Így a város egységes arculati logóval jelenik meg a különböző ajándéktárgyakon, prospektusokon, kiadványokon és egyéb termékeken.

Tárgyalják az egészségügyi alapellátás fejlesztését is, folytatni akarják a betegirányító rendszer bevezetését és hatékonyabb kialakítását. Az „egy orvos – egy rendelő”

elvnek megfelelően most a Jáki u. 35. szám alatti háziorvosi rendelőt vizsgálják meg.

A Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum igazgatójának megbízatása 2018. április végén lejár, így a csütörtöki közgyűlésen napirendre kerül az igazgatói álláshelyre kiírandó pályázati felhívás, ahogy a múzeum alapító okiratának módosítása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában