évértékelő

2017.12.18. 08:00

Vlasich Krisztián csepregi polgármester :„Reményteli évünk volt”

Vlasich Krisztián polgármester összefoglalta az idei esztendőben megvalósult fejlesztéseket, de reagált az Alkotmány utca átadásával kapcsolatban nemrégiben megjelent sajtóhírekre is.

Cseszkó Tamás

Szabadtéri fitneszjátékokkal bővült a Malomkert, amelyet felnőttek is bátran használhatnak Fotók: Csepregi önkormányzat

– Akik ismernek, tudják, hogy nem szoktam a múlton merengni, mindig a jövőbe nézek, ám mégis fontosnak tartom, hogy megemlékezzünk az idei évről, amely jelentős mérföldkő városunk életében – kezdte a beszélgetést Vlasich Krisztián, Csepreg polgármestere, akit arra kértünk, hogy értékelje a lassan véget érő 2017-es esztendőt.

A városvezető hangsúlyozta, hogy 2016-ban az időközi választáson a csepregi emberek megerősítették, hogy a veszekedés és a széthúzás helyett a józan és békés városépítésre szavaznak. – Ezen gondolatok mentén végeztük a munkánkat képviselőtársaimmal, akikkel továbbra is töretlenül egy csapatként, bizalommal dolgozunk a város fejlődéséért.

Vlasich Krisztián beszélt arról is, hogy az idei évet is a józan és felelős gazdálkodás jellemezte. – Addig nyújtózkodtunk, amíg a takarónk ért, ennek ellenére nem mondhatjuk, hogy szegény évet zártunk, hiszen a különböző állami és központi támogatásoknak, nyertes pályázatoknak köszönhetően ismét jelentős fejlesztések valósulhattak meg – jelentette ki a városvezető. – Sokszor elmondtuk már év közben is, hogy Ágh Péter országgyűlési képviselőnkkel kiváló a kapcsolat, szívügyének tekinti Csepreget, így bizalommal fordulhattunk hozzá ebben az esztendőben is.

A polgármester ismertette az idén megvalósult fejlesztéseket. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségével együttműködésben szépülhetett meg a Téglagyári-tó környezete, míg a Malomkertben negyven négyzetméter alapterületen épült meg a felnőtteket is megmozgató sportpark. Modern ultrahangkészüléket kapott az Egészségház. Májusban jelentették be, hogy első körben 253 millió forintot nyert Csepreg a Területi Operatív Program (TOP) pályázatán, ebből a Malomkert revitalizációja valósulhat meg, valamint az Alsóváros csapadékvíz-elvezető rendszerének rekonstrukciójára is jut majd az összegből.

Szabadtéri fitneszjátékokkal bővült a Malomkert, amelyet felnőttek is bátran használhatnak Fotók: Csepregi önkormányzat

Pár hónappal később újabb jó híreket jelentettek be: több mint 35 millió forintból újulhat meg a helyi általános iskola tornaterme, szintén központi támogatásból.

A Területi Operatív Program támogatási sora azonban még nem ért véget, szintén ebben az évben derült ki, hogy a város 153 millió forintot nyert kerékpárút építésre. Végeztek a polgármesteri hivatal épületének felújításával is, a munkálatokat helyi vállalkozók végezték.

Korábban soha nem érkezett annyi belügyminésztériumi támogatás a városba, mint 2017-ben: összesen 165 millió forintot kapott a város útfelújításokra.

– A városvezetés egyik legnagyobb szívügye az utak, járdák és komplett utcák felújítása, erre külön programot is hirdettünk, amely kiegészült több helyütt a csapadékvíz-elvezető rendszerek korszerűsítésével – mondta Vlasich Krisztián felsorolva, hogy dolgoztak a munkagépek egyebek között a Fehér, a Mátyás, a Zrínyi és az Alkotmány utcákban is. Gőzerővel épül a napelempark, amelynek számos pozitív hatása lesz.

Nyertes pályázatnak és Veres Gábor szobrászművésznek köszönhetően méltó emlékmű épülhetett az 1956-os csepregi hősöknek.

Turisztikai célú pályázaton is sikerrel szerepeltek: az Írottkő Natúrpark Egyesülettel közösen 52,5 millió forintot nyertek az osztrák-magyar túraútvonal kialakítására.

– A temetőben is folytatódtak a munkálatok, új padok várják az emlékezőket, a Városgondnokság és a Csepregi Sportegyesület pedig új gépekkel gazdagodott – sorolta a polgármester, hozzátéve, hogy hosszasan lehetne meg beszélni a kisebb és nagyobb beruházásokról, ám a legfontosabb, hogy Csepregen továbbra is nyugodt építkezés folyhat. – Vitáktól mentes, szakmai munkát tudunk végezni, amelyben szövetségeseink a helyi emberek – foglalta össze Vlasich Krisztián, aki reagált az Alkotmány utcai gyermekműsor kapcsán az országos média által is felkapott hírekre.

– Fontosnak tartom leszögezni, hogy a balliberális médiumok által kifogásolt lucázós jelenet, amikor a gyermekek szalmára térdeltek, mindössze pár másodpercig tartott. A csepregiek emlékezhetnek rá, hogy az időközi választáson bizonyos politikai szereplők a lejáratás eszközét tartották a legjobb fegyvernek. Akkor bebizonyosodott, hogy a helyi embereket viszont nem lehet félrevezetni, ám úgy tűnik, nem tanultak a hibából – fogalmazott Vlasich Krisztián, aki azt is elárulta, hogy az esetet kirobbantó baloldali propagandaoldal újságírója nem vett részt az Alkotmány utca átadásán, így biztos benne, hogy azzal a céllal juttatták el a cikk szerzőjéhez a fotót, hogy ismét lejárassák a csepregi embereket és a csepregi városvezetést. A polgármester beszélt arról is, hogy az ügy kirobbanása után több szülő megkereste, akik amiatt voltak felháborodva, hogy az ellenzéki média sértegette a gyermekeiket.

– Mi továbbra sem ülünk fel a provokációnak, tesszük a dolgunkat, hiszen az eredmények magukért beszélnek – foglalta össze Vlasich Krisztián, aki arról is beszélt, hogy a következő évben is folytatni kívánják azt a városépítő munkát, amely – szavai szerint – stabil alapokon és kiszámíthatóan viszi előre a csepregiek ügyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában