30 pontban

2018.01.04. 21:23

Elfogadta a közgyűlés a civil koncepciót

Decemberben tárgyalta és fogadta el a közgyűlés Szombathely civil koncepcióját. Az anyag a már elért eredményeket tartalmazva mutatja be a szombathelyi civil helyzetképet, valamint újabb célokat fogalmaz meg a következő öt évre az önkormányzat számára.

SZMK

A Szombathelyi Civil Kerekasztal Tanoda programjának foglalkozása – Csider Sándor tart könyvbemutatót a gyerekeknek Fotó: Archív

Szombathely önkormányzata 300 civil szervezettel áll kapcsolatban. Különböző pályázati és egyedi támogatást, valamint ingyenes helyiséghasználatot biztosít számukra, közös pályázatokat valósít meg az együttműködésükkel. Díjazza a jó gyakorlattal szolgáló civil szervezetek munkáját, emellett a közvetlen kommunikáció és a jó együttműködés megvalósítása érdekében működteti a Civil Fórumot. A munka fő irányelveit a civil koncepcióban rögzítik. A mintegy 30 oldalas anyagot decemberben fogadta el a közgyűlés.

A Szombathelyi Civil Kerekasztal Tanoda programjának foglalkozása – Csider Sándor tart könyvbemutatót a gyerekeknek Fotó: Archív

- Ez az újabb öt évre szóló civil koncepció határozza meg a partneri együttműködésünket a civil szervezetekkel. Az önkormányzat és a civil szervezetek partneri együttműködése azért fontos, mert a városunkban a demokrácia fokmérője – hangsúlyozta dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a jogi és társadalmi kapcsolatok bizottságának elnöke.

A koncepcióban bemutatják az elmúlt évek eredményeit, a szombathelyi civil helyzetképet, a város civil szervezeteit, az önkormányzattal való együttműködés különböző formáit is.

A terveket, fő célkitűzéseket tizenöt pontban foglalták össze, ezek között szerepel például a civil szervezetek nemzetközi kapcsolatainak ösztönzése, a Civil Fórum további folyamatos működtetése, mindemellett a városi nagyrendezvények szervezésébe is jobban bevonnák a civileket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában