Évnyitó fejlesztések

2018.01.14. 19:50

Fókuszban a helyi energetikai beruházások Csepregen

Összesen 392 millió forintnyi támogatásból újulhatnak meg önkormányzati tulajdonú épületek a városban.

Cseszkó Tamás

Vlasich Krisztián polgármester Ágh Péterrel, Csepreg országgyűlési képviselőjével a felújításra váró Egészségház előtt. Számos önkormányzati intézmény újulhat meg a sikeres pályázatoknak köszönhetően Fotó: Csepregi Önkormányzat

Fejlesztési bejárást tartott Vlasich Krisztián, Csepreg polgármestere és Ágh Péter, a település országgyűlési képviselője. Azokat a helyszíneket keresték fel, ahol energiahatékonysági beruházásokat hajtanak végre a városban.

- Korszerűsítjük az óvodát, ahol a gázkazánt hőszivattyúval váltjuk ki, valamint az épület tetejére napelemet szerelünk – sorolta a polgármester, hozzátéve, hogy a közösségi szolgáltatóház födémét szigeteléssel látják el, de a hőszivattyú és a napelem kiépítése szintén szerepel a beruházásban.

Vlasich Krisztián polgármester Ágh Péterrel, Csepreg országgyűlési képviselőjével a felújításra váró Egészségház előtt. Számos önkormányzati intézmény újulhat meg a sikeres pályázatoknak köszönhetően Fotó: Csepregi Önkormányzat

A polgármester hozzátette, a Közös Önkormányzati Hivatal felújítása is folytatódik, a belső két emelet megújulása után homlokzati hőszigetelés, nyílászárócserék és a gépészet korszerűsítése is megvalósul. A fűtést hőszivattyú beépítésével fejlesztik, a tetőn elhelyezett napelemek termelik majd az energiát.

A városi egészségház és a művelődési ház épületében a hőszigetelés és a nyílászárók cseréje lesz a kivitelező feladata a gépészeti munkák mellett. Ennek a két ingatlannak a tetejére is kerül napelem, valamint a jelenleg üzemelő kazánokat ugyancsak hőszivattyús rendszer váltja ki.

- A közintézményekben a fűtés és a melegvíz-szükséglet jelentős részét megújuló energiával fedezi majd a város, így az üzemeltetés területén jelentős költségeket takarítunk meg – folytatta a polgármester.

- A zöld energia használata népszerűsíti a környezettudatos és fenntartható gondolkodásmódot, ezért is üdvözlendő Magyarország kormányának Területi és Településfejlesztési Operatív Programja, ami lehetővé teszi a beruházás megvalósulását.

A polgármester megköszönte Ágh Péter, Csepreg országgyűlési képviselője együttműködő, segítő munkáját: a képviselő sokat tett a pályázatok sikeréért. Vlasich Krisztián méltatta a pályázatíró hivatali csapatot is. Örömteli hír, hogy az öt közintézmény mellett a Széchenyi tér és a Rákóczi utca sarkán álló Czigli-ház belső felújítására, úgynevezett esélyotthon kialakítására 102 millió forintot nyert el a város. A három teljesen felszerelt lakást olyan fiatalok vehetik használatba, akik vállalják a mentorprog-ramban való részvételt. A környéken fellelhető hiányszakmák orvoslására az életpálya tervezését segítő helyi szolgáltatásokat, munkaszerzési ismereteket, át- és továbbképzési lehetőségeket nyújt a pályázat. A projektben részt vevő fiatalok helyi társadalmi aktivitást is vállalnak.

A polgármester elmondta még, hogy az óévben érkezett a hír a pozitív döntésről, amely szerint a kormány Csepreg önkormányzatának működési feladatainak ellátására 23 millió 157 ezer forint támogatást különített el. Mindemellett a Területi Gondozási Központ szociális, bentlakásos és átmeneti elhelyezést nyújtó intézményében dolgozók részére, a kötelezően folyósítandó műszakpótlék teljes körű fedezésére 1,3 millió forintos kormányzati támogatást nyertek el.

- Az idén is dolgozunk tovább, hiszen rengeteg még a feladat Csepregen – összegezte gondolatait a város első embere.

- Csepreg fejlődéséért dolgozunk, ezt a mostani jó hírek is bizonyítják – mondta Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában