A könyv emlékeket idéz

2018.01.18. 20:35

Felolvasás Fekete István szép történeteiből a gondozóházban

Felolvasást tartottak tegnap az időseknek a Pozsony utcai gondozóházban: a téma ezúttal a tél volt.

Csizmadia Anna

Kergyikné Léránt Erika havi rendszerességgel olvas fel a gondozóház lakóinak Fotó: Nagy Jácint

 

Kergyikné Léránt Erika havi rendszerességgel olvas fel a gondozóház lakóinak Fotó: Nagy Jácint

A Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat rendszeresen szervez programokat az intézményhez tartozó idősek klubjaiban. Szombathelyen öt ilyen klub van, amelyek hasznos elfoglaltságokat – kézműves foglalkozásokat, tornát, különböző témákban előadásokat – szerveznek a nyugdíjasok számára. A Pozsony utcában található gondozóházban tizenhét ápolásra szoruló időskorút látnak el. Nekik is rendszeresen ajánlanak felolvasásokat, filmvetítéseket, beszélgetéseket. A bentlakók az épület másik szárnyában működő idősek klubjának programjain is rendszeresen részt vesznek.

- Mindig egy adott téma köré szervezem a felolvasásokat, ez most a tél volt – tudtuk meg Kergyikné Léránt Erikától, az intézmény foglalkoztatás- és programszervezőjétől, aki tegnap Fekete István Csí és más elbeszélések című könyvéből olvasott fel. – Ehhez kapcsolódóan a téli ünnepekről, népszokásokról beszélgettünk. Általában arra törekszem, hogy olyan írásokat találjak, amelyek visszaidézik a fiatalkorukat, régi szép emlékeiket. Olvasás közben néha megállok és elmondják a témához kapcsolódó gondolataikat, emlékeiket, elmondanak egy verset, vagy közösen dalra fakadunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában