Kölcsey Gimnázium

2018.01.30. 11:54

Felújítják a körmendi gimit a szertártól a lépcsőig

Szinte új iskolában csengetnek majd be szeptemberben, akkora fejlesztés előtt áll a Kölcsey Ferenc Gimnázium. A diákoknak nem kell aggódniuk: a tanítást, tanulást nem nehezíti a 106 millió forintos felújítás.

Bakos Ágnes

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, Fodor István, a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatója, Bebes István polgármester és Laczó Tamás igazgató a Kölcsey gimnáziumban Fotó: Szendi Péter

Teljesen felújítják a vizesblokkokat, a padlózatot, kicserélik az elektromos hálózatot a világítótestekkel együtt, akadálymentesítik az épület egy részét, és még az aszfaltburkolatú sportpálya megújítása is belefér – sorolta a felújítás elemeit Fodor István, a fenntartó Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatója. Eszközbeszerzésre is jut a 106 millió forintos pályázati forrásból: felszerelik a fizika- és a kémiaszertárat, új székek, asztalok lesznek – fűzte hozzá Laczó Tamás, a gimnázium igazgatója.

– A városi lét meghatározó eleme a gimnázium – fogalmazta meg a generális felújítás jelentőségét V. Németh Zsolt, Körmend országgyűlési képviselője. Mint mondta: korszerű, otthonos tanítási terek lesznek az iskolában, amely a térség megbecsült oktatási intézménye.

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, Fodor István, a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatója, Bebes István polgármester és Laczó Tamás igazgató a Kölcsey gimnáziumban Fotó: Szendi Péter

Hat éve már, hogy bejárták a gimnáziumot és egy négyzetrácsos füzetbe feljegyezték az elvégzendő feladatokat, a füzet fele megtelt – hamarosan pedig minden tételt kipipálhatnak benne, mondta el Bebes István, Körmend polgármestere. A diákoknak nem kell aggódniuk: a felújítást a nyári tanítási szünetre ütemezik. Fodor István megjegyezte még: kevesebb szó esik róla, de nemcsak infrastrukturális fejlesztések zajlanak a tankerület intézményeiben, hanem módszertani programok is futnak, a digitális környezetfejlesztésében például a körmendi gimi is érintett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában