Gyarapodtak az osztálykasszák

2018.01.07. 08:00

Hét faluból gyűjtötték a papírt a felsőcsatári iskolások

Ezúttal is kitettek magukért a felsőcsatári iskolások – és a szüleik -, több tonna hulladékpapírt hordtak össze hét településről az őszi gyűjtési akció során. A legnagyobb mennyiséget a 4. osztályosok gyűjtötték: csaknem négy tonnányit mértek le.

Csatári László

Összesen több tonnányi papírt adtak le a felsőcsatári diákok a gyűjtőhelyen. Fotó:

Hét településen, Náraiban, Pornóapátiban, Horvátlövőn, Vaskeresztesen, Felsőcsatáron, Nardán és Bucsuban gyűjtötték a papírhulladékot a felsőcsatári iskolások az őszi akció során. Természetesen a szüleik is besegítettek, így összesen több tonnányi papírt adtak le a gyűjtőhelyen.

A legnagyobb mennyiséget a 4. osztályosok gyűjtötték, csaknem négy tonnányit mértek le. Az egy tanulóra jutó legnagyobb tömegű papírt pedig a nyolcadikosok szedték össze, személyenként átlagosan 295 kilogrammot.

Összesen több tonnányi papírt adtak le a felsőcsatári diákok a gyűjtőhelyen. Fotó: Csatári László

A legtöbb papírt Gráczer Flóra 4. és Gráczer Fanni 8. osztályos tanulók gyűjtötték: mindketten 1143-1143 kilogrammot. Kartonból pedig a negyedikes Kovács Adrián és a nyolcadikos Kovács Levente adta át a legnagyobb mennyiséget, fejenként 205-205 kilogrammot.

A papírgyűjtésből befolyt nem elhanyagolható mennyiségű pénz az osztálykasszákat gyarapította. Tervezik, hogy tavasszal is hirdetnek hasonló „lomtalanítási” akciót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában