Szláv virtus

2018.01.29. 07:00

Horvátok ropták hajnalig Szombathelyen

Hajnalig mulattak a vendégek a szombati megyei horvát bálon az Agora – MSH-ban. Három zenekar felváltva húzta a talpalávalót, nem is maradt a tánctér egy percre sem üresen.

Tersztyánszky Krisztina

A szervezést az éves körforgásnak megfelelően az idén Felsőcsatár nemzetiségi önkormányzata vállalta. Több év kihagyás után visszavitték a rendezvényt a sportházba, ami a bőséges tánctér miatt jó döntésnek bizonyult. A beléptetésért a helyi önkéntes tűzoltók feleltek (önkéntes alapon), s az értékes tombolatárgyak is helyi lakosoktól, környékbeli vállalkozóktól és önkormányzatoktól érkeztek. A színpadon a felsőcsatári Rozmaring énekkar, valamint a HKD Četarci táncosai és tamburásai mutatkoztak be.

A mintegy hétszáz bálozó között ott voltak a Szombathelyen és a megye nemzetiségi falvaiban élő horvátok, a falvak és nemzetiségi önkormányzatok vezetői, sőt Ausztriából is érkeztek érdeklődők. Örömmel fogadta el a meghívást dr. Mladen Andrlić, a Horvát Köztársaság magyarországi nagykövete, titkára, Maja Rosenzweig-Bajić és Ivan Gugan, az Országos Horvát Önkormányzat elnöke. Szombathely társadalmi életének vezetését dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Harangozó Bertalan kormánymegbízott és dr. Puskás Tivadar polgármester képviselte családjával.

A talpalávalóról a Pinkica zenekar, a Horvátországból érkezett Sad Ili Nikad és a helyi fiatalokból álló Panche-Rock gondoskodott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában