Rotary

2018.01.21. 20:31

Kongát kapott a Mágikus Mintha zenekar

A 19. Rotary bálon kongát kapott a színészek Mágikus Mintha zenekara, a 2017. évi Kiss Sándor Művészeti Díjat pedig Kendik Péter zongorista érdemelte ki a kuratórium döntése szerint.

Merklin Tímea

Az újra megnyílt Pannónia étteremben rendezték az idei Rotary bált, ahol az est műsorának egyik extrája volt a Weöres Sándor Színház színészeiből álló Mágikus Mintha zenekar fellépése, immár azzal a konga-paddal, amit a Szombathelyi Rotary Clubtól előre megkaptak. Ahogy Kálmánchelyi Zoltán elmondta, az elektromos kütyü mindenkit elvarázsol, aki csak kapcsolatba kerül vele, aki megszerzi, azonnal birtokba veszi, és nem adja ki a kezéből a „játékszert”. Az elektromos konga körülbelül ezerféle dobhangot tud, ezerféle beállítás van rajta. A színészek, akiknek nem elég a színház, zenélni is akarnak, beépítik minden számba, amit feldolgoznak, csak olyat játszanak, amit szeretnek. A zenekarban egy korábbi Kiss Sándor-díjas is játszott, Balogh János színművész, aki a Mágikus Minthában gitározik.

Kendik Péter zongorista a Rotary Club képviselőitől veszi át a
művészeti díjat. Fotó: Nagy Jácint

A Szombathelyi Rotary Club kuratóriumi tagjai idén úgy döntöttek, hogy a 2017. évi Kiss Sándor Művészeti Díjat a 21 éves Kendik Péter zongorista kapja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában