Így szavaztak

2018.01.09. 15:42

Köszöntötték az év emberét, közösségét és ígéretét Sárváron

A város polgárai ezúttal is megszavazták Sárváron az elmúlt év emberét, közösségét és ígéretét – 2600 voks érkezett. A győzteseknek Kondora István polgármester az óév búcsúztatásakor adta át az elismeréseket.

Pajor András

Máhr Tivadar alpolgármester, az Év Sárvári Közössége, a Sárvár Városi Mazsorett Együttes képviseletében Csikós Györgyné művészeti vezető, Bodorics Kitti tamburmajor és Kondora István polgármester a díjátadón Fotók: Pajor András

Az Év Sárvári Embere 2017-ben Wimmer Roland ezüstmisés plébános, aki a Szent Miklós plébánián 25 éve lát el papi szolgálatot. – Egy olyan lelki közösséget hozott létre, amely büszke hitére és annak megélésére is – fogalmazott köszöntőjében Kondora István, Sárvár polgármestere.

– Hiszem, hogy aki szeretetet ad, az szeretetet kap, én rengeteg szeretetet kaptam, mert tisztelem és szeretem azokat, akiket rám bíztak – szólt Wimmer Roland plébános az életútjáról, amely a kőszegi gyermekkor és a győri szemináriumi évek után szólította Sárvárra. Hozzátette: kőszeginek született, sokáig odatartozónak érezte magát, de most már sárvári a szíve.

A sárvári plébános az önkormányzattól megkapta a Sárvár Városért Érdemérmet is, most a hivatalos elismerés mellé a város polgárai is megajándékozták bizalmukkal. – A hála és a köszönet fogalmazódik meg bennem mindenki felé, aki a szeretetével és a bizalmával megajándékozott. Megpróbálom becsületesen, tanúságtevő módon végezni a szolgálatomat. Sokan nem járnak

templomba, ám a lényeg, hogy az emberek szívében jószándék legyen. Talán hozzá tudtam járulni ahhoz, hogy a városban élők boldogabbak, reménykedőbbek, lélekben erősebbek lehessenek – jelentette ki Wimmer atya.

Az Év Sárvári Közössége 2017-ben a Sárvár Városi Mazsorett Együttes lett, immár második alkalommal elnyerve a sárváriak bizalmát. Csikós Györgyné Edit 25 évvel ezelőtt rendkívül céltudatosan teremtett a városban új műfajt. Nemcsak megteremtette, de folyamatosan meg is újította a hazai mazsorettet, és erős helyi civil közösséget hozott létre, ezen túl az elmúlt években kitartó munkával sikert sikerre is halmozott mazsorettlányaival.

Máhr Tivadar alpolgármester, az Év Sárvári Közössége, a Sárvár Városi Mazsorett Együttes képviseletében Csikós Györgyné művészeti vezető, Bodorics Kitti tamburmajor és Kondora István polgármester a díjátadón Fotók: Pajor András

 

– A 25 év egyik legeredményesebb évét zárhattuk 2017-ben, ezúton is szeretném megköszönni a sárváriak támogatását és szeretetét. Visszatekintve az évre, tizenegy kiemelt arany, hat arany oklevéllel, négy tamburmajor díjjal, koreográfiadíjakkal gyarapították a csoportok az együttes eredményességét, de emellett említeném meg, hogy a nyári jubileumunk sokszínű ünneplésre adott lehetőséget. A mazsorettfesztivál és a gála mellett az országban egyedülállónak számító történeti kiállítást is rendezhettünk, amely bemutatta 25 éves történetünket – mondta Csikós Györgyné művészeti vezető. Az Év Sárvári Ígérete 2017-ben Horváth Máté Mór, a Szent László Katolikus Általános Iskola 8. b osztályos tanulója. A most nyolcadikos fiú minden tanévben kitűnő eredményeket ért el. Igényes saját munkájára, szorgalmas, megbízható diák. A matematikaversenyek aktív és sikeres résztvevője.

Máté osztályfőnöke, Germánné Cseszkó Blanka úgy vélekedik, hogy nem volt egyszerű az sem, hogy az iskola sok jó tanulója közül kit jelöljenek az Év Ígérete címre. Végül Horváth Máté Mór céltudatossága és sokoldalúsága miatt lett az első – számolt be tanítványáról a tanárnő.

Horváth Máté Mór, az Év Sárvári Ígérete abban a templomban ministrál, ahol Wimmer Roland atya, az Év Sárvári Embere lát el papi szolgálatot

Az iskola hangulata és összetartó közössége is inspirálja az idén végzős Horváth Máté Mórt a kiemelkedő eredmények elérésében. A mindennapi hitélet is része tevékenységének, diáktársai közül sokan ministrálnak vele együtt. Ez is erősíti az összetartozást, amely a tanulásban is megjelenik. A dolgozatok írása előtt a társaival kérdezik egymást, hogy kinek miben segíthetnének, ha valaki esetleg elmaradt valamiben. – Az iskolai felkészítő szakkörökre is szívesen járok, nagyon jó szent lászlós diáknak lenni – fogalmazott Horváth Máté Mór, az Év Ígérete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában