öt már sikeres

2018.01.22. 12:00

Közösségi pályázatok Bükön

Nyolc pályázatot adott be a Nemzeti Kulturális Alaphoz, illetve különböző programokhoz a Büki Művelődési és Sportközpont.

Kovács Ágnes

A nyolc pályázatból öt sikeres volt, egy függőben van, és csak kettőt utasított el a pályázatok kiírója. Tóth Tamás intézményvezető elmondta, hogy az NKA-tól, illetve a Csoóri Sándor Prog-ramtól elnyert támogatások kifejezetten valamilyen helyi közösségi eseményhez kapcsolódnak majd. A legnagyobb ilyen rendezvény a májusi Szivárvány Gyermek Néptáncfesztivál lesz, amelyet lassan tíz éve rendeznek meg a bükiek. A Halmos Béla Programhoz tavaly augusztusban beadott pályázatra érkezett egy levél, amely szerint a táncházhoz kapcsolódó pályázatot ugyan elutasítják, de átküldik a Csoóri-prog-ramhoz. Most már várják a támogatást, igaz decemberben a beadott pályázat két elemét már megvalósították. Szintén a Csoóri-programban pályáztak a Répcementi Férfikar támogatására, és nyertek 800 ezer forintot. Azt fellépőruhára, hangszerre, kottákra fogják elsősorban költeni. Időnként külső karvezetőt is szeretnének hívni, néha jó, ha idegen is „trenírozza” az együttest. Az egyetlen gond, hogy utazási költségre nem tudnak ebből félretenni, pedig sok helyre hívják őket énekelni. Természetesen megoldják ezt is, hiszen a pályázatok valójában pluszt jelentenek a meglévő költségvetésen felül – mondja Tóth Tamás. Az NKA támogatja 1 millió forinttal azt az április 30-ai koncertet is, amelyen az alternatív zene mainstreamje lép fel. Másnap retró majálist terveznek, a régi majálisok hangulatát akarják visszahozni, természetesen felvonulás nélkül. Szintén nyertek támogatást a Sok-szín-pad Társulattal közösen. Ez lehetőséget ad arra, hogy a társulat előadásokat tartson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában