évértékelő

2018.01.03. 21:32

Mozgalmas 2017-et tudhat maga mögött a vasi alapítvány

Hálaadó szentmisével és vidám bállal búcsúztatták az óévet a nagysimonyiak, akik továbbra is remélik, hogy szeretett templomuk megújulhat.

Cseszkó Tamás

Vidám hangulatban telt az újévi bál. A képen Balasi István plébános táncol a helyi hívekkel Fotó: Bődi Gábor

Balasi István nagysimonyi plébános celebrálta azt az ünnepi szentmisét, ahol a nagysimonyi hívek hálát adtak az elmúlt időszak kegyelmi ajándékaiért. A misét követően Bődi Gábor, a Patrona Regni Hungariae Alapítvány nevében tartott évértékelőt. Ez az a szervezet, amely zászlajára tűzte, hogy összegyűjti a faluban található templom felújításához szükséges forrásokat, éppen ezért minden évben jótékonysági bálokat és számos egyéb izgalmas programot rendeznek.

Vidám hangulatban telt az újévi bál. A képen Balasi István plébános táncol a helyi hívekkel Fotó: Bődi Gábor

Bődi Gábor elmondta: az alapítvány idén sem tétlenkedett, áprilisban rendezték meg a harmadik jótékonysági bált, több zarándoklatot és kirándulást is szerveztek, egyebek között Esztergomba, Bakonybélbe, Zircre, Kiscellbe, Budapestre, valamint Pozsonyba. Bődi Gábor kiemelte, hogy az év felemelő pillanata volt, amikor október 8-án dr. Székely János megyés püspök mutatott be ünnepi szentmisét a nagysimonyi Szent András-templomban, amelyet a hívek zsúfolásig megtöltöttek. Az újévi bálon hajnalig mulattak a résztvevők, a táncba pedig még Balasi István plébános is bekapcsolódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában