koronázás

2018.01.03. 17:53

A népesség Szattán nőtt a legtöbbet

Szokatlan ünnepség helyszíne volt a közelmúltban a település faluháza. Királykisasszonyt és királyfit koronáztak.

Tersztyánszky Krisztina

A díjazott családok, középen Markó Sándor polgármester Fotó: VN

A kezdeményezés az Emberi Erőforrások Minisztériumától származik: a korábbi szűkebb kör után 2017-ben már minden megyében közhírré tették, hogy az előző évben a település lakosságszámához viszonyítva hol született a legtöbb gyermek. A Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona címet 2017-ben Vas megyében a 2016-os adatok alapján a 72 lakosú Szatta település nyerte el. Igaz, hogy az őrségi faluban „csak” két újszülött látta meg tavaly a napvilágot, a lakosságszámra vetítve ez mégis rekordot jelent. A gyermekeket és családjukat a faluházba várták, ahol ajándékcsomagot kaptak, Markó Sándor polgármester pedig emléktáblát és elismerő oklevelet vehetett át.

A díjazott családok, középen Markó Sándor polgármester Fotó: VN

A „koronázók” nevében Gorza Norbert, a Vas Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház irodavezetője köszöntőjében elmondta: a kezdeményezés célja a család szerepének erősítése, a gyermekvállalás fontosságának hangsúlyozása, hiszen egy település megtartó erejének kulcsa a gyermeklétszám növekedésében is rejlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában