életpályakezdés

2018.01.29. 07:00

Otthonteremtés Csepregen: esélyt adnak a fiataloknak

102 millió forint pályázati forrásból segítik a fiatalok otthonteremtését a városban, hatékony segítséget nyújtva ezzel a nagybetűs élet kezdetén.

Cseszkó Tamás

Vlasich Krisztián, Csepreg polgármestere és Ágh Péter, a település országgyűlési képviselője a Czigli- ház előtt. Esélyotthonokat alakítanak ki az épületben fotó: Csepregi önkormányzat

Vlasich Krisztián polgármester ismét örömhírt közölt: 102 millió forintot nyert el a csepregi önkormányzat az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program pályázatán esélyotthonok kialakítására. A projekt a fiatalok otthonteremtését és életpályakezdését támogatja.

– Csepregen a jövő építéséért kötöttünk szövetséget, ennek eredménye, hogy szemmel láthatóan sok beruházás zajlik a városban – mondta a település vezetője, hozzátéve, hogy a legfrissebb nyertes pályázatnak köszönhetően újabb fiatalok kaphatnak hatékony segítséget. – Örömmel jelenthetem, hogy a városban folyamatosan születnek a gyermekek, így láthatóan nagy igény van az ehhez hasonló lakásokra – hangzott el.

– Három, egyenként 50 négyzetméteres lakást alakítunk ki a Czigli-házban – folytatta a polgármester. – A belső felújítás során minden szükséges berendezéssel, bútorral, háztartási eszközzel és géppel felszereljük a lakásokat. A projektben olyan 18 és 35 év közötti fiatalok részvételére számítunk, akik vállalják, hogy a csepregi identitást erősítik, partnerek lesznek a civil szerveződésekben. Továbbá akik elkötelezettek abban, hogy a helyi közösség aktív tagjává válnak, a város sokszínű rendezvényein részt vesznek. Ők azok, akik kedvezményesen, az első két évben csupán a rezsidíj fizetése mellett vehetik használatba az esélyotthont. Egyedülállók, párkapcsolatban élők és családosok számára is nyitva a lehetőség; a jelentkezőknek egy mentorprogramban kell részt venniük. A projekt a munkakeresési lehetőségek megismerését, továbbképzési és átképzési lehetőségek bővítését is felkínálja, célja a városban fellelhető hiányszakmák feltöltése, a szakemberhiány csökkentése. Továbbá szerepel az elképzelések között az életpályatervezést segítő helyi szolgáltatások nyújtása is.

Ágh Péter országgyűlési képviselő a támogatással kapcsolatban elmondta, hogy mindig nagy öröm, ha fiatalokat tudnak segíteni, hiszen ők jelentik az ország számára a jövőt. Hozzátette, hogy Csepregen az elmúlt hónapokban – a kormányzati támogatásoknak köszönhetően – sok minden megújulhatott. Külön öröm számára, hogy a közös munkának hála nagyon jó irányban halad a város a fejlődés útján. Az elmúlt időszakhoz számos eredmény kötődik: központi támogatásnak köszönhetően szépülhetett meg a Téglagyári tó környezete, a Malomkertben sportpark létesült, valamint különböző támogatásoknak és pályázati forrásoknak köszönhetően több százmillió forintnyi támogatás érkezett, ebből valósulhat meg többek között a Malomkert revitalizációja, a csapadékvíz-elvezetés, az útfelújítás és a kerékpárút-építés, az általános iskola tornatermének felújítása, az egészségház és a közös önkormányzati hivatal további fejlesztése is. – Természetesen a jövőben is tesszük a dolgunkat, hiszen sok még a feladatunk, ezért is tölt el optimizmussal, hogy újabb perspektívát nyújthatunk a fiatal felnőtt generációnak – zárta gondolatait Ágh Péter.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában