Dolgoznak az idősek otthonában

2018.01.14. 19:55

Tizennégy lakás és fürdőszoba felújítását vállalták a Városgazdálkodás munkatársai

Széles körű összefogásnak köszönhetően megújul a Területi Gondozási Központ összes lakószobája és fürdőszobája.

Cseszkó Tamás

Dolgoznak a városgazdálkodás munkatársai, újabb szobák és fürdőszobák újulnak meg a Területi Gondozási Központban Fotó: Csepregi Önkormányzat

 

Dolgoznak a városgazdálkodás munkatársai, újabb szobák és fürdőszobák újulnak meg a Területi Gondozási Központban
Fotó: Csepregi Önkormányzat

Folytatódhat a Területi Gondozási Központ fejlesztése. Mint ismert, az önkormányzat a városgazdálkodással karöltve eddig is sokat tett azért, hogy az intézményben élő idős embereket kulturált körülmények várják. Több szobát és fürdőszobát már rendbetettek, a városgazdálkodás munkatársai most mind a 14 lakás és a hozzájuk tartozó fürdőszoba felújítását vállalták.

Vlasich Krisztián polgármester elmondta, hogy évek óta húzódó probléma oldódik meg a gondozási központban, mivel a régi fürdőszobák kialakítása megnehezítette a lakók mindennapi tisztálkodását. Hozzátette: várakozással teli hosszú évek után 2015-2016 fordulóján első ízben öt, egy évvel később további hat esetben végeztek el felújítást. Az idén január 8-án pedig megkezdődött a fennmaradt három lakószoba modernizálása is.

- A szakemberek felmérik a szaniterigényeket, valamint úgy alakítják ki, illetve át a helyiséget, hogy azok a napi tisztálkodásra alkalmasak legyenek – folytatta a polgármester. – A hagyományos zuhanytálcát elbontják, padlószintbe hozzák. Az új zuhanyzókat az új járólapokból építik ki, hogy akadálymentesen lehessen ezeket használni. A régi linóleum és a töredezett csempék helyére új burkolat kerül nemcsak a fürdőhelyiségben, hanem a konyhában is. A fürdő zavartalan megközelítése céljából szükségessé vált az ajtók kiszélesítése is. A korábbi keskeny ajtó helyett szélesebbeket építenek be, amelyeken már kerekesszékkel is át lehet hajtani.

A három lakás felújítása Csepreg önkormányzata, a Területi Gondozási Központ és az Idős Lakókért Alapítvány összefogásának köszönhetően valósulhat meg.

- A városgazdálkodás munkatársai nevében is mondhatom, hogy különösen öröm olyan fejlesztéseken dolgozni, amelyek idős emberek hétköznapjait teszik még könnyebbé – mondta el lapunknak Horváth Zoltán városi képviselő, a városgazdálkodás vezetője, aki arról is beszélt, hogy munkatársaikkal folyamatosan figyelembe veszik a Területi Gondozási Központ igényeit. – Az akadálymentesítés nagyban megkönnyíti az ellátottak és a dolgozók életét is, hiszen a régi szobák és zuhanyzók naponta állítják kihívások elé mindnyájukat – fogalmazott Horváth Zoltán, hozzátéve, hogy figyelnek a minőségi munkára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában