alapkőletétel

2018.02.07. 20:58

A közjót szolgálja majd az új épület Balogunyomban

A leendő polgármesteri hivatal és közösségi épület alapkövét rakták le szerdán az óvoda mellett az idén hétszáz éves faluban.

Merklin Tímea

Az alapkőletétel emléklapját a kivitelező részéről Képíró Zsolt, Balogunyom polgármestere, Márfi Ernőné Kiss Anita, valamint a térség országgyűlési képviselője, dr. Hende Csaba írták alá Fotó: Unger Tamás

Eddig bérelt ingatlanban folyt a hivatali munka, de a saját erőt kiegészítő állami támogatásnak köszönhetően ez év végétől modern, tágas, korszerű intézménybe költözhet az önkormányzat, az épület otthont ad majd közösség háznak is.

Az alapkőletétel emléklapját a kivitelező részéről Képíró Zsolt, Balogunyom polgármestere, Márfi Ernőné Kiss Anita, valamint a térség országgyűlési képviselője, dr. Hende Csaba írták alá Fotó: Unger Tamás

- Olyan helyet építünk, amelyhez valamilyen módon minden itt lakónak volt, van, és talán lesz köze. Kívánom, hogy a községháza a közjónak épüljön – fogalmazott Márfi Ernőné Kiss Anita, Balogunyom polgármestere, aki köszönetet mondott a kormánynak, országgyűlési képviselőjüknek, az Országgyűlés alelnökének, dr. Hende Csabának az anyagi forrás megteremtéséért.

- Hétszáz éve, húsz nemzedék óta élnek itt Balogunyomban, mint téglát a téglára építették a lakók a falut. Az új polgármesteri hivatal és közösségi ház megépítése 100 millió forintba kerül, ennek kétharmad részét az állam, egyharmad részét a helyi önkormányzat biztosította – fogalmazott ünnepi beszédében dr. Hende Csaba. Hozzátette:

- Az ország ilyen kistelepülésekből áll. Amivel a kistelepülések gyarapodnak, az az ország gyarapodása is. Tizenegy hónap múlva újra itt állunk majd, akkorra elkészül az épület, amely sok jogkereső, ügyintéző polgár problémáira kínál majd megoldást.

Az alapkőletétel emléklapját dr. Hende Csaba, Márfi Ernőné Kiss Anita polgármester és a kivitelező részéről Képíró Zsolt írták alá, belehelyezték a kavicságyba ásott csőbe a tegnapi Vas Népével együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában