2018.02.18. 19:42
Egy kis böjt előtti jóízű torkoskodás
Ugyan már tart a böjti időszak, de néhány nappal ezelőtt a farsang zárásaként még a torkos csütörtök tartotta izgalomban a bükieket.
A vidám kolbásztöltő csapat tagjai: Nagy László, Szabó József, Balogh Jenő és Kovács Ferenc Fotó: Kovács Ágnes
Napokon át készültek a bükiek a hagyományos disznóölésre, amelynek már megszokott helyszíne ezúttal is a Koczán-ház udvara volt. Összeszokott csapatok intézték a pörzsölést, a darabolást, a hússütést, a kolbász- és hurkatöltést, a zsírsütést, valamint a káposztafőzést. A közös munka eredményét aztán az előkóstolók, illetve az érdeklődő vendégek zsűrizhették. Egyöntetű volt a vélemény, hogy a részt vevő csapatok nagyszerű munkát végeztek, érdemes volt várni a jóízű végeredményre. A farsang végi torkoskodást pedig követheti a húsvétig tartó böjt.