ügyészség

2018.02.18. 20:32

Fizethet: pucér képet posztolt az exéről

Nem viselte jól a szakítást a férfi, aki egy közösségi oldalon ízléstelen megjegyzéssel egy félpucér képet tett közzé korábbi barátnőjéről. Megsértette a nő jó hírnevét, pénzbüntetést kaphat, és nem valószínű, hogy a jövőben is meggondolatlanul posztol.

Bakos Ágnes

Személyes adattal visszaélés vétsége a vád a férfi ellen – tájékoztatott Vassné dr. Szele Adrienn, a Vas Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A Kőszegi Járási Ügyészség azt javasolja a bíróságnak, ítélje pénzbüntetésre a férfit, aki nem tudta elfogadni a szakítást a volt barátnőjével. Valószínűleg bosszúból, szerelmi csalódásában egy majdnem pucér képet töltött fel az exéről a férfi. Egy szál alsóban volt a képen a nő. Körülbelül azt írta a kép mellé, hogy Svájcba prostituáltakat keresnek, akinek gyomra van hozzá, keresse a nőt. A teljes nevét is leírta a bejegyzésben. Mivel felismerhető, beazonosítható a képről a nő, a fotó személyes adatnak minősül – derül ki az ügyészség közleményéből.

A bejegyzés sértette a nő jó hírnévhez való jogát, erkölcsi megbecsülését negatívan befolyásolta, ezért őt jelentős érdeksérelem érte – ezért áll bíróság elé a férfi, és valószínűleg ezért kell majd pénzbüntetést fizetnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában