hófúvás

2018.02.27. 10:05

Több út járhatatlan Vas megyében! (Frissítve)

Nyolc utat teljesen lezártak a forgalom elől a hóátfúvások miatt Vas megyében. A Dunántúlon összesen 17 út járhatatlan, elzárt település azonban nincs.

Budai Dávid

Fotó: Szendi Péter

A Dunántúlon 17 alsóbbrendű útszakaszt teljesen vagy részlegesen le kellett zárni a hóátfúvások miatt. A közútkelező 9.30-kor kiadott közleménye szerint Vas megyében Lócs és Csepreg, Karakó és Jánosháza, Szombathely és Bucsu, Egyházasrádóc és Nagykölked, Kemenesmihályfa és Tokorcs, Vönöck és Kemenessömjén, Őrimagyarósd és Viszák, Zimány és Szőce, valamint Mersevát és Kemenesszentmárton között járhatatlanok az utak. Vas megyében mintegy kilencven útszakaszon nehezíti a közlekedést jelentős hófúvás, és továbbra is 130 munkagép dolgozik az utak megtisztításán.

Győr-Moson-Sopron megyében Vitnyéd és Csapod, Egyházasfalu és Szakony, illetve Nemeskér és Egyházasfalu között van érvényben teljes útzár, míg Zala megyében Gelse és Pölöskefő között két szakaszon, az Újudvar-Magyarszerdahely összekötő úton, a sármelléki bekötőúton, és a kehidai átkötő úton találkozhatnak az autósok korlátozással. Elzárt település ugyanakkor egyik megyében sincs. A magyar-horvát határszakaszon, a horvát hatóságok az ottani útviszonyok miatt Letenyén a határátlépőnél szüneteltetik a 7, 5 tonnánál nehezebb kamionok átléptetését.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. továbbra is arra kéri az autósokat, hogy fokozott óvatossággal, az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek és csak megfelelő mintázatú, profilmélységű téli gumikkal induljanak útnak és érdemes még az utazás előtt tájékozódniuk! A hófúvásos területeket mindenképpen kerüljék el! A legfrissebb és leggyorsabb információt a közútkezelő megyei diszpécsereitől és az Útinform szolgálattól szerezhetik be. Az Útinform weboldalán kora reggeltől késő estig, mindennap háromóránként teszik közzé az országos összesítést az aktuális útviszonyokról, amelyekről ezen a linken tájékozódhatnak az érdeklődők:  http://utinform.hu/hirek/ut-es -latasi-viszonyok-a-kozutakon- 2017-2018

13.45 FRISS:

A Rimány és Szőce közötti három kilométeres szakaszon feloldották az útzárat, de még így is kilenc út járhatatlan a megyében. A déli összesítés alapján Vas megyében továbbra is teljes útzár van Lócs és Csepreg, Karakó és Jánosháza, Egyházasrádóc és Nagykölked, Vönöck és Kemenessömjén, Őrimagyarósd és Viszák között, valamint a Mersevát-Kemenesszentmárton összekötő úton, a bucsui bekötőúton, továbbá Rum és Rábatöttös, valamint Meggyeskovácsi és Csempeszkopács között. A horvát hatóságok Letenyénél, a határátkelőnél továbbra is szüneteltetik a 7,5 tonnánál nehezebb kamionok átléptetését. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. valamennyi bevethető gépe az utakon teljesít szolgálatot, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből pedig több hómarásra is alkalmas munkagépet csoportosítottak át a nyugat-dunántúli területekre. Hétfő óta a társaság 8600 tonna sót és 908 ezer liter kálcium-klorid oldatot használt fel síkosságmentesítésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában